Sjakk

Carlsen med remis mot Karjakin i Norway Chess

Magnus Carlsen spilte en rask remis mot Sergej Karjakin i sin andre kamp i Norway Chess.

Magnus Carlsen spilte tirsdag remis mot Sergej Karjakin.

Mandag åpnet Norway Chess med å sette kommende VM-utfordrer Fabiano Caruana på plass i turneringens åpningskamp. Tirsdag ble det poengdeling mot forrige VM-utfordrer Sergej Karjakin.

1,5 poeng etter to partier gjør at Carlsen er alene på topp i turneringen med 1,5 poeng.

– Jeg har veldig respekt for Karjakin og ville ikke gjøre noe overilt, sa Carlsen til TV 2 etter tirsdagens poengdeling, som ble unnagjort på drøye to timer.

Nordmannen hadde full kontroll med svarte brikker de i overkant av 40 trekkene partiet varte, og kontrollerte partiet inn til remis.

– Det var som forventet, at han kom til å gå for en kjedelig mulighet, sa Carlsen og siktet til russerens åpning. Nordmannen fortalte at partiet ble omtrent slik han hadde forutsett.

– Han forsøker å spille på vinst uten risiko, og da går det ofte sånn.

Les også

Carlsen-trend får ekspert til å stusse: – Overraskende

Rask åpning

Både Carslen og Karjakin åpnet raskt, men russeren tok en lang tur inn i tenkeboksen på det 15. trekket. Hele 20 minutter tok det før Karjakin omsider flyttet sin brikke, før det var nordmannens tur til å ta seg svært god tid.

Også i de neste trekkene fikk klokka tikke lenge, men på grunn av den raske innledningen i partiet kom ingen av spillerne i tidsnød før trekk 40. Da får spillerne som kjent 15 minutter ekstra med tid.

Men da forsto begge spillerne at det gikk mot remis, og etter trekkgjentakelse var det slutt.

Les også

Magnus Carlsen åpnet med seig seier mot VM-rival

Ikke vunnet med hvite brikker

Med tirsdagens remis har Karjakin fortsatt til gode å slå Magnus Carsen så lenge russeren har hatt hvite brikker.

– Han er god, det er alt jeg kan si. Jeg har hatt store sjanser tidligere, sa Karjakin og henviste til partier tilbake i 2007.

– Men de siste årene har jeg ikke klart å få en bedre posisjon med hvite brikker. I dag var det et interessant parti, men det endte med remis, sa russeren til TV 2.

Les også

Tidligere VM-vinner slår alarm etter Carlsen-seier: – Må løse problemet raskt

Levon neste

Onsdag fortsetter Carslen Norway Chess med hvite brikker mot Aronian Levon.

– De partiene blir veldig sjelden kjedelige. Så jeg ser veldig fram til det. Så nå får jeg begynne å tenke på hva jeg skal spille. Han har vært litt opp og ned i form, men han var fantastisk god i fjor, så jeg håper jeg slipper å bli slaktet på samme måte som da, sa Carlsen.

(©NTB)

Les mer om

  1. Magnus Carlsen