Sjakk

Alene blant alle nordmennene: - Jeg føler meg litt ensom

Aniek Paul er eneste indiske journalisten under sjakk-VM.

Det var bare en journalist som tok turen fra India til Sotsji i Russland for å dekke Anand vs. Carlsen. Han innrømmer seg gjerne at han føler seg litt ensom. Foto: DAN PETTER NEEGAARD

  • Kurt B.M. Haugli

SOTSJI (Aftenposten): Da Magnus Carlsen og Viswanathan Anand møttes til VM-kamp i inidske Chennai i fjor var det ville tilstander. Hundrevis av indiske reportere fulgte kampene og hvert eneste skritt utøverne gjorde. Kontrasten er stor for Aniek Paul fra den indiske storavisen Hindustan Times.

Les også

«Anand-tabbe gir Carlsen vinnermulighet»

Misunner de norske journalistene

I Sotsji er han ensom indisk korrespondent på plass.

Visji Anand er en av de største heltene i India, men bare en reporter har funnet veien til VM, som arrangeres i Russland.

— Det er jo litt ensomt. Dessuten misunner jeg de norske journalistene som tidsmessig ligger foran sine redaksjoner hjemme. Jeg ligger nesten tre timer bak og sliter med å få levert stoff til morgendagens i tide, forteller han til Aftenposten.no.

Sliter med økonomien

Han er litt forundret over at ikke flere redaksjoner har valgt å sende folk til Sotsji for å dekke en kamp som det er stor interesse for i hjemlandet.

Les også

Slik er en dag i Magnus Carlsens VM-liv

— Det er ingen store idrettsarrangementer i India som har stor interesse for tiden. Indiske medier sliter med økonomien på samme måte som i Europa. Jeg tror rett og slett det er mange som ikke har råd til å sende reportere hit til Russland.

Magnus Carlsens manager Espen Agdestein sammen med Aniek Paul Foto: Dan P Neegaard

Han hadde trodd at han skulle få selskap fra et par andre reportere. Men Times of India, landets største avis, dekker VM-kampen hjemmefra enn så lenge.

Stor interesse India

— Sjakk er jo også en sport hvor du kan skrive en analyse eller et matchreferat ganske lett hjemmefra. Jeg tror mange har prioritert å distansedekke oppgjøret for å spare penger slår Hindustan Times-reporteren fast.

Han mener at interessen for kampen fortsatt er stor. Kanskje større enn i fjor.

— Hadde dette arrangementet gått et eller annet sted i India, ville det vært ville indiske medietilstander nok en gang, sier Paul med et smil.

Les også

  1. Slik skjønte Kasparov at Carlsen (13) en dag kom til å bli verdens beste

  2. Tomme stoler bekymrer ikke VM-arrangøren

Les mer om

  1. Sjakk
  2. Magnus Carlsen