Sjakk

Tysk sjakkekspert: - Dette blir livlig

Mener kampen mellom Carlsen og Anand er vid åpen.

Magnus Carlsen holdt Vishy Anand til remis i første parti. Nå tror den tyske eksperten Ulrich Stock at det blir en spennende kamp mellom de to.
  • Kurt B.M. Haugli

SOTSJI (Aftenposten.no): Etter en overraskende åpning fra Anand og et sprekt comeback av Magnus Carlsen i en kamp som til slutt endte med remis og poengdeling, ser den tyske sjakkeksperten og journalisten i Die Zeit, Ulrich Stock, for seg en spennende fortsettelse.

Les også

Carlsen: - Jeg klarte ikke å se noen muligheter for seier

Angrepsvillig

— Viswanathan Anand viste frem mer vilje til å angripe enn i noen av kampene i Chennai for ett år siden, sier Stock til Aftenposten.no.

Han er sikker på at dette ikke blir like lett for Magnus Carlsen denne gangen. I Chennai for et år siden fikk Carlsen et overtak som Anand aldri klarte å kontre.

— Dette kommer til å bli en livlig kamp. Og det kommer til å bli en kamp som er langt mer spennende enn i fjor, sier Stock.

Anand mistet kontrollen

Han satt inne i VM-arenaen og fulgte hvert eneste trekk i den fem timer og et kvarter lange kampen.

— Jeg synes Vishy Anand var god. Han angrep og brukte nye variasjoner. Magnus var i trøbbel en periode. Men så mistet Anand kontrollen en stund. Til slutt fant Anand likevel en vakker løsning på sine problemer, analyserte Stock for Aftenposten etter kampen.

Les også

Fiasko for VM-arrangøren - salen i Sotsji er folketom

Trodde på Magnus-seier

Det var mange sjakkeksperter som en stund forventet at det hele skulle ende med seier til Magnus Carlsen. Det ville i så fall ha vært en liten skrell. Carlsen startet med svart og spilleren med første trekk har som regel en fordel i sjakk. Hvit starter kampen og lørdag hadde Anand hvit. Om Magnus Carlsen hadde vunnet første kamp med svart, kunne mye allerede ha vært avgjort i denne kampen.

Det ble til slutt remis. Noe som Magnus Carlsen var svært fornøyd med.

— Jeg var litt vinglete en periode, men jeg kom meg igjen. Et halvt poeng i første kamp er en god start.

Les også

  1. Kun denne mannen fikk komme inn på Carlsens rom i går kveld

  2. Derfor forsvant Carlsen som et lyn

  3. – Fjoråret er glemt. Jeg har tatt lærdom.

Les mer om

  1. Sjakk