Sjakk

Motstanderen kom med stikk mot Carlsen etter nok en remis: – Kan ikke åpninger veldig godt

Magnus Carlsen klarte ikke å slå russiske Sergej Karjakin i Grand Chess Tour-turneringen i Kroatia søndag.

Magnus Carlsen spilte remis for fjerde gang på rad søndag.
  • NTB

Dermed har verdenseneren fire strake remis. Samtidig forlenget han den solide rekken med langsjakkpartier uten tap til 73.

Carlsen henger fortsatt med i toppen og ligger for øyeblikket på 2.-plass når seks runder gjenstår.

I søndagens parti åpnet det jevnt, men Karjakin fikk et overtak etter ti-tolv trekk da Carlsen tok noen overraskende valg. Etter partiet mente Karjakin at starten av sjakkpartier ikke er Carlsens største styrke.

– Jeg tenker at toppspillerne som Nepomnijasjtsji og Magnus ikke kan åpninger veldig godt, sa russeren i et intervju med arrangøren.

Magnus Carlsen kjemper i toppen av turneringen i Zagreb.
Les også

Carlsen-leiren flagget motstand mot Stavanger-VM allerede i januar

Trekkgjentakelse

Snaue ti trekk senere foretok Carlsen et dronningbytte, og stillingen ble jevnet ut. Carlsen begynte å jobbe for å sikre remis, og spillerne byttet av flere brikker. Etter 42 trekk ble det remis etter trekkgjentakelse. Da hadde begge fire bønder og ett tårn igjen.

Russeren Ian Nepomnijasjtsji leder turneringen. Han står med dermed 3,5 poeng etter med tre seire og én remis før søndagens femte runde er avsluttet.

Carlsen åpnet med seier, men har så spilt fire strake remis. Nordmannen har med det tre poeng.

Les også

Carlsen klarte ikke knekke Caruana: – Jeg skulle ønske jeg spilte bedre

Møter Nakamura

Turneringen i Zagreb spilles over elleve partier og avsluttes mandag 8. juli. Mandag spiller Carlsen med hvite brikker mot amerikanske Hikaru Nakamura.

De jevngamle rivalene Carlsen og Karjakin møttes til VM-duell i 2016. Da spilte de remis i ti av tolv partier og tok én seier hver. Dermed gikk det til omspill med hurtigsjakk, der Carlsen gikk seirende ut og kunne titulere seg som verdensmester.

Carlsen jakter nok en turneringsseier for året. Han har storspilt til nå og vunnet alle turneringer han har deltatt i. Tidligere i juni vant han Norway Chess-turneringen i Stavanger.

(©NTB)

Les mer om

  1. Magnus Carlsen