Sjakk

Ny remis for Carlsen: - Jeg kan ikke klage

Magnus Carlsen og Sergej Karjakin klarer fortsatt ikke å sette de avgjørende trekkene.

Magnus Carlsen og Sergeij Karjakin hilser på hverandre for andre dag på rad. Carlsen med svarte brikker denne dagen. Pontus Höök, NTB Scanpix

 • Kurt B.M. Haugli

NEW YORK: Det ble ingen eksplosiv kamp. Det ble en såkalt tradisjonell åpning på partiet av Sergej Karjakin som i dag åpnet med hvite brikker.

Fort ble det en helt jevn stilling ganske raskt. Og etter hvert ble det ganske raskt klart at også denne kampen gikk mot remis.

— Ingen av partiene har til nå har vært spennende. Men å ha null problemer med svart kan jeg ikke klage på, sier Carlsen til NRK.

Beklaget kjedelig kamp

Under pressekonferansen etterpå var også publikum som hadde funnet veien til Fulton Market denne lørdag ettermiddagen også invitert. Derfor var trangt, tett og varmt i salen. De to hovedpersonene ble møtt med applaus. Carlsen beklaget.

— Det er flott at det er kommet så mange hit i dag. Jeg ber om forståelse for at ikke alle kamper kan være som et fyrverkeri, sa 25-åringen og erkjente at det de to hadde vist på sjakkbrettet ikke var fra underholdningsbransjens øverste hylle.

Verdensmesteren sier også at han gjerne kunne vært foruten hviledagen i morgen, siden vi fortsatt er såpass tidlig i VM-kampen.

— Dette var overraskende. Samtidig er det tydelig at Karjakin ikke er redd Carlsen, sier sjakkjournalist Leontxo Garcia i den spanske avisen El Pais. Spanjolen er en av de mest anerkjente sjakkjournalister i verden.

Det er ikke akkurat sjokkerende at flere av de første partiene i en VM-kamp ender med remis (eller uavgjort om man vil). Første gang Magnus Carlsen spilte VM-kamp mot Vishy Anand i 2013 endte de fire første partiene med remis.

Magnus Carlsen kan mange ganger underveis i partiene se ut som om han sliter. Skinnet bedrar og som regel har han full kontroll. Pontus Höök, NTB Scanpix

Året etter i Sotsji mot samme motstander vant Magnus Carlsen allerede i det andre partiet etter at det første partiet hadde endt med remis. Den gangen slo Anand tilbake allerede i det tredje partiet.— Det er forståelig at de to er forsiktige til å begynne med i en slik VM-kamp. Skal jeg gjøre en kjapp analyse så vil jeg si at det er en ørliten fordel til Karjakin. Han har klart seg bra, sier Atle Grønn, Aftenpostens sjakkspaltist.

 • Helt til topps i Russland er de opptatt av å sikre Karjakin seieren:
Les også

Da denne mannen plutselig dukket opp på Carlsens VM-kamp, innså eksperten hva som står på spill for Putin

Hviledag neste

Søndag er det fridag. Det er ikke bestemt hva Magnus Carlsen skal gjøre på hviledagen sin. Team Carlsen har et alternativ bosted utenfor New York som de kan bruke når det er pause mellom spilledagene.

— Det er Magnus som bestemmer hva vi skal gjøre på fridagen. Men jeg tror ikke at vi drar ut av byen så tidlig i kampen. Det blir sikkert litt lek og moro, sier far til Magnus Carlsen, Henrik Carlsen.

Selv hadde han gjerne spilt et nytt parti i VM-kampen søndag.

— Det er litt tidlig å ta fri nå når vi bare så vidt har begynt denne kampen, sa Carlsen og Karjakin nikket.

Les mer om

 1. Sjakk

Relevante artikler

 1. SJAKK

  Magnus Carlsen: – Det er lett å se at jeg sliter litt

 2. SJAKK

  Ekspert reagerer på Magnus Carlsen-intervju: – Det er rart å si det

 3. SJAKK

  Carlsen etter 6 timer og 40 minutters VM-drama: - Jeg er selvfølgelig litt skuffet

 4. SJAKK

  Carlsens ansiktsuttrykk forvirret rivalen: – Jeg prøvde å skjønne hva han tenkte på

 5. SJAKK

  Carlsen: - Det er ikke en drømmesituasjon

 6. SJAKK

  Carlsen misbrukte nok en mulighet: - Dette var ikke helt opp til min standard