Sjakk

Carlsen utnyttet kjempetabbe - slo vidunderbarn

Magnus Carlsen vant mot vidunderbarnet Wei Yi i 4. runde av Wijk aan Zee-turneringen i sjakk etter at kineseren gjorde en stor tabbe.

Magnus Carlsen vant mot kinesiske Wei Yi i Nederland tirsdag. Foto: Pontus Höök/ NTB scanpix

Verdensmesteren tok en kjapp remis i mandagens parti mot Dmitri Andreikin, og han var tydelig uthvilt til partiet mot 17-åringen Wei Yi.

Les også

Carlsens neste motstander: Sjakkens nye vidunderbarn (16)

Nordmannen, som hadde hvite brikker, presset sjakkvidunderbarnet, og da Wei fikk problemer med tiden gjorde han en kjempetabbe i det 30. trekket.

Magnus Carlsen møtte kinesiske Wei Yi også i Bilbao i juli i fjor. Også da vant Carlsen. Foto: Reuters/NTB Scanpix

Stort Carlsen-overtak

Sjakkdatamaskinene viste et stort overtak til verdensener Carlsen, og partiet var over bare noen få trekk senere. Det ble norsk seier i 4. runde.

– Det ble et spennende parti der det virket som om Carlsen sto litt i underkant midtveis. Men kineseren brukte mye tid og fant ikke de beste planene. Da endte det med en standard Carlsen-skvis, oppsummerte VGs sjakkekspert Jon Ludvig Hammer.

26-åringen står dermed med tre poeng etter fire runder i Nederland. Han har vunnet to partier og spilt remis to ganger. Onsdag er det hviledag.

Svarte brikker i neste kamp

I femte runde venter russiske Jan Nepomniatsjtsji. Da har Carlsen svarte brikker.

Les også

Sjakkgeniet byttet mamma - så startet den eventyrlige oppturen

Carlsen har vunnet Wijk aan Zee-turneringen hele fem ganger. Nordmannen avslutter turneringen med å møte VM-motstander Sergej Karjakin i 13. runde. (NTB)

Les mer om

  1. Magnus Carlsen
  2. Sjakk