Sjakk

Sint Carlsen ville ikke snakke med pressen

Tapte for nummer 43 i verden.

Magnus Carlsen gikk på et tap onsdag.
  • NTB

Sjakkverdensmester Magnus Carlsen ga ikke en eneste kommentar etter tapet for tyske Arkadij Naiditsch i storturneringen i Tyskland onsdag.

Den norske verdensmesteren var ifølge TV 2 så rasende på seg selv at han ikke ville stille til noe intervju etter det ydmykende tapet.

Den 29 år gamle tyskeren er ranket som nummer 43 i verden, men med hvite brikker klarte å han sette den norske verdensmesteren under hardt press.

Nordmannen forsøkte seg med et noe overraskende offiser-offer underveis for å få flere bønder enn motstanderen, men motstanderen lot seg ikke vippe av pinnen.

Det hele endte i et klassisk fribondekappløp, som TV 2-ekspertene kalte det. Etter 61 trekk ble det seier til Naiditsch, som da var bare ett trekk unna å få en ekstra dronning.

Møter Anand fredag

Naiditsch var ifølge sjakkcomputeren Stockfish i føringen i store deler av kampen. Samme computer sa også at nordmannen hadde sjansen til å vinne underveis, men et dårlig trekk fra Carlsens side var nok til å vippe kampen tilbake til tyskerens fordel.

Etter tre kamper står nordmannen med 1,5 poeng. Nå er det Fabiano Caruana og Naiditsch som leder med 2,0 poeng.

Torsdag er det hviledag i turneringen. Carlsens neste motstander er Vishy Anand fredag. (NTB)

Les mer om

  1. Sjakk