Sjakk

Carlsen om følelsen etter tabben: - Jeg fikk fullstendig panikk

Magnus Carlsen viste ingen stor seiersglede etter seieren mot Anand.

Etter den engelskspråklige pressekonferansen, tok Magnus Carlsen seg tid til å snakke de fremmøtte norske journalistene.
  • Kurt B. M. Haugli

SJAKK-VM, PARTI SEKS: MAGNUS CARLSEN-VISWANATHAN ANAND 1-0 (3,5-2,5)

SOTSJI (Aftenposten.no): Det var ikke så veldig stor seiersglede å spore hos Magnus Carlsen etter at han hadde tatt seieren mot Vishy Anand og nå har overtaket i VM-kampen mellom de to. Årsaken er tabben som han gjorde i det 26. trekket.

Les også

- Nå blir det veldig, veldig vanskelig for Anand å komme tilbake

— Jeg fikk fullstendig panikk. Det kunne kostet meg seieren, sa Magnus Carlsen etter at kampen var over og mediene stimlet sammen rundt ham utenfor pressekonferanselokalet. Han ga noen korte kommentarer på norsk før han fikk nok av både media og autografjegere og stakk tilbake til hotellet.

Kunne spart seg panikken

Magnus Carlsen på pressekonferansen etter partiet som sjokkerte sjakkverden.

Den panikkangsten som Carlsen fikk, kunne han spart seg. Viswanthan Anand enset ikke kjempetabben. I stedet gjorde han selv en feil som førte til at Magnus Carlsen igjen hadde initiativet i kampen.— Når du ikke forventer en gave, så er det ikke alltid du ser den, sa Anand lett galgenhumorstisk på pressekonferansen etter kampen.

Les også

Slik vant Carlsen

— Noen ganger er du bare veldig heldig og kommer unna med slike tabber. De fleste gangene blir du skikkelig straffet for slike ting, sa Carlsen selv.

Seieren var ikke helt slik Magnus Carlsen skulle ha ønsket det.

- Jeg spilte ikke med skikkelig selvsikkerhet og den feilen påvirket meg.

Carlsen og Anand har nå spillepause. De har spilt halvparten av de 12 kampene som er satt opp. Seieren til Carlsen i dag k an bety at de to er ferdig spilt før de kommer til kamp 12. Magnus Carlsen åpnet med hvitt lørdag og nå snur man rekkefølgen på hvem som åpner med hvit i de siste kampene. Dermed har Magnus Carlsen også hvit-fordelen i mandagens kamp.

— Denne kampen var det veldig viktig for meg å vinne. Jeg har jo ikke hatt en positiv trend siden det andre partiet. Nå har det snudd og jeg er initiativet.

Carlsen har 80 prosent vinnersjanse

Det er mange eksperter som mener at dette kanskje var VMs avgjørende kamp.

- Jeg tror nå det er 80 prosent sjanse for at Magnus Carlsen nå vinner denne VM-kampen, sier Sergej Shipov.

Shipov er russisk stormester og en av Russlands mest kjente sjakkommentatorer.

— Det er klart at Magnus ikke er like god som nå. Han gjorde en rar feil i dag. Sjakkspillere også på dette nivået gjør også feil. Det er et spørsmål om hvem som kommer til å gjøre minst feil. Jeg tror Magnus kommer til å være den. Han virker som en sterk kar, sier Shipov.

Les mer om

  1. Sjakk
  2. Magnus Carlsen