Sjakk

Siste fra Sotsji: Carlsen spilte IKKE basketball

Da Magnus Carlsen ble tilskuer og droppet kamp mot journalistene.

Magnus Carlsen på basketballbanen uten å spille. Det er noe i nærheten av den største nyheten fra hviledagen i Sotsji. Til venstre hans sekundant Peter Heine Nielsen som fikk være med på kampen. FOTO:
  • Kurt Haugli

SOTSJI (Aftenposten.no): På hver eneste fridag under VM-matchen mot Vishy Anand har Magnus Carlsen spilt fotball eller basketball mot teamet og norske journalister. I dag måtte de spille uten den regjerende verdensmester.

Var på sidelinjen

Men Magnus Carlsen klarte ikke helt å holde seg unna banen. Etter en times spill kom han tuslende ned til basketballbanen foran sjakkhotellet i Sotsji sammen med sekundant Peter Heine Nielsen. Han tok oppstilling på sidelinjen og kom med både oppmuntrende og kritiske kommentarer til det som skjedde ute på banen.

Etter tirsdagens remis mot Anand ga Magnus Carlsen inntrykk av å være sliten. Både med kroppsspråk under kampen, men også muntlig på pressekonferansen etterpå.

Om det var denne slitenheten som gjorde utslaget som førte til at han ikke deltok ivrig i dagens ball-lek vites ikke.

— Magnus gjør som han selv vil, sa lege Brede Kvisvik.

Les også

Anand sjanseløs mot Carlsens forsvarsmur

Litt balltrilling

Helt uten ballkontakt ble ikke Carlsen. Etter at kampen mellom journalister og Team Carlsen var over, måtte han utpå banen for å prøve seg litt alene.

Gleden ble kortvarig. Manager Espen Agdestein dro raskt med seg sjakkgeniet til andre oppdrag.

Les også

Carlsen-lege avslørte dopingkontroll - får kritikk av VM-arrangøren

Klart for finale

Torsdag spilles det niende partiet i VM. Det kan fort bli et helt avgjørende parti i denne VM-matchen. Carlsen starter med hvit-fordel. Skulle han vinne denne kampen, vil han ha 5,5 poeng. Første spiller til 6,5 poeng er verdensmester.

Dersom han kommer opp på 5,5 poeng, trenger han bare to remis før han har oppnådd denne poengsummen og har forsvart sin VM-tittel.

Les også

  1. Dette var ikke skuespill fra Carlsen

  2. - I Spania er det mange som håper på Anand-seier

Les mer om

  1. Sjakk
  2. Magnus Carlsen