Sjakk-VM blir trolig flyttet til slutten av desember

Presidenten i Det internasjonale sjakkforbundet (Fide) nærmest bekrefter at Magnus Carlsens neste VM-kamp vil gå i Dubai.

Magnus Carlsen vant i romjulen både VM i lyn- og hurtigsjakk.

Det skriver VG. Magnus Carlsen har spilt alle sine fire verdensmesterskap i klassisk sjakk i november, men hans femte vil mest sannsynlig starte like før jul og vare til godt ut i januar 2021.

Nyheten var det Fide-president Arkadij Dvorkovitsj som kom med under forbundets kongress.

– Vi har nesten avsluttet forhandlingene med Expo 2020 om VM-matchen. Med 99,9 prosent sikkerhet blir det her i Dubai. Sannsynligvis vil matchen starte 20. desember 2020, sa Dvorkovitsj, ifølge VG.

Han understrekte at det ikke var en formell kunngjøring. Russeren anslo at det vil kunne skje når avtalen blir underskrevet i neste uke.

Expo 2020 er en verdensutstilling som holdes i Dubai i De forente arabiske emirater. Den skal være åpen mellom 20. oktober 2020 og 10. april 2021.

Til nå har Carlsens VM-kamper i klassisk sjakk hatt formatet med maks 12 partier, men i årets utgave blir det opptil 14.

Siden det nå blir langsjakk midt i julehøytiden, må VM i hurtig- og lynsjakk flyttes på. VG erfarer at mesterskapene i sjakkens «fartsdisipliner» vil bli fremskyndet og trolig gå i oktober.

Det er ikke klart hvem som blir Magnus Carlsens VM-utfordrer. Han skal kåres gjennom en kandidatturnering, som varer mellom 17. mars og 3. april, i russiske Jekaterinburg.