Skiskyting

Svensk hjemmeseier - opptur for Olsbu Røiseland

Etter en skuffende 52. plass på normaldistansen i går var plutselig Hanna Öberg (26) til å kjenne igjen.

SLO TILBAKE: En blid Hanna Öberg etter seieren på sprinten i Östersund.
  • Jostein Magnussen, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

På dagens sprint gjennomførte 26-åringen et perfekt løp med 10 treff og ble bare slått av søster Elvira og Marte Olsbu Røiseland i sporet. Dermed tok Hanna Öberg karrierens syvende verdenscupseier, hennes tredje på sprint, og det var naturligvis populært på hjemmebane i Östersund.

I går hadde Hanna Öberg syv bom på 15-kilometeren.

Marte Olsbu Røiselands kjempet lenge om seieren. Hennes eneste bom kom på siste skyting. Ut fra andre skyting var hun 12,1 sekunder bak Öberg. I mål var avstanden økt til 15,4 bak svensken. Franske Anais Chevalier-Bouchet, feilfri i dag, endte på en 2. plass.

– Det er mye bedre enn i går. I dag hadde jeg kraft i sporet og koste meg på ski. Skulle gjerne ha fått til alle på stå, men jeg er godt fornøyd. Jeg hadde litt å gi, sier Olsbu Røiseland til NRK.

For Tiril Eckhoff fortsatte problemene fra normalen på lørdag. Eckhoff, som sto med syv sprintseirer på rad i verdenscupen før dagens renn, fikk én bom på første liggende skyting i dag. Det kom to til på stående. Dermed var hun sjanseløs på en topplassering.

– Det er verken fugl eller fisk. Det er for dårlig skyting. Det er bare å komme seg inn i rytmen. Jeg er kanskje litt defensiv på standplass og gjør de samme feilene gang på gang, sier Eckhoff til NRK.

Ida Lien hadde 10 treff og ble nest beste norske i dag. Hun tok en 10. plass. Hennes karrierebeste i verdenscupen er en 9. plass nettopp fra Östersund.

Ingrid Landmark Tandrevold hadde to bom og var langt bak. Karoline Knotten var feilfri på standplass, men var 1.46 bak Elvira Öberg i sporet. De to endte på 27. og 30. plass. Tiril Eckhoff ble nummer 28.

Emilie Kalkenberg kom på en skuffende 95. plass etter fire bom.

Les mer om

  1. Skiskyting
  2. Vintersport
  3. Marte Olsbu Røiseland
  4. Ingrid Landmark Tandrevold
  5. Tiril Eckhoff