Skiskyting

Slik var Thingnes Bøs reaksjon da han så hvor nær han var VM-gull: - Nei, kødder du?

Johannes Thingnes Bø var én millimeter fra VM-gull. I stedet vant Martin Fourcade igjen.

NÆR GULL: Johannes Thingnes Bø var svært nær å gjøre det helt store under normaldistansen i Kollen-VM torsdag.
 • Espen Hansen
  Aftenposten
 • Daniel Røed-Johansen
  Kommentator, Aftenposten

HOLMENKOLLEN: Både på sprinten og på jakstarten ble det fjerdeplass for Johannes Thingnes Bø.

Bildet viser hvor nær Johannes Thingnes Bø var VM-gull. Én bom på siste skyting ble utslagsgivende. (Vi har redigert bort andre løperes bommer fra bildet)

Torsdag lå han lenge an til gull på normaldistansen, men én hårfin bom på siste skyting ga en ny plass rett bak pallen. I mål var han 57,2 sekunder bak Martin Fourcade, som tok en ny seier selv med en bom. Dominik Landertinger og Simon Eder skjøt begge fullt og snek seg forsan Thingnes Bø.

— En millimeter skilte deg fra gull, utbrøt NRK-ekspert Torgeir Bjørn da Bø passerte målstreken.

Les også

Ny ankerkvinne for Norge - disse fire går stafetten

— Nesten komedie

— Jeg er veldig fornøyd med løpet mitt. Jeg får dessverre ikke gjort noe med konkurrentene, de var hakket bedre igjen, sa Johannes Thingnes Bø til NRK.

Som deretter fikk se TV-bilder av hvor nær han var et VM-gull.

— Nei, kødder du? Er jeg så nær å bli verdensmester på hjemmebane? Det er sånne bilder som gjør skiskyting spennende å se på tv. Det er ufattelig nært, reagerte Thingnes Bø.

— Det er nesten en komedie. Det er surt på kort sikt. Men jeg skal love at disse fjerdeplassene gjør meg bedre på lang sikt. Nå har jeg mange løp i toppen på rad. Jeg vant VM i fjor. Det ser ikke ut til at jeg skal klare det i år, men jeg er 22 år og har mange år foran meg, sa han videre.

Les også

VM-kongen Martin Fourcade trener annerledes enn de norske skiskytterguttene

Tarjei Bø: — Synes synd på han

VM-KONGEN: Martin Fourcade puster lettet ut etter at et nytt VM-gull er i boks.

Også storebror Tarjei Bø kjempet lenge om seieren, men to bom på siste skyting fratok han medaljesjansene. Han gikk til slutt inn til 22.-plass.— Jeg jobbet bra, men jeg var ikke i nærheten. Det var egentlig bare Fourcade og Johannes som kunne bomme i dag og likevel greie pallen, sa Tarjei Bø, som hadde sympati for lillebror Bø.

— Det er så nært man kan få det. Vi får skylde litt på arrangøren, de burde oljet den blinken litt bedre. Det var litt gammel rust som hang igjen, spøkte storebror Bø.

- Hvordan tror du Johannes har det etter en ny fjerdeplass?

— Klart han er skuffet, men det er den beste 20 kilometeren han har gått. Han blir sett på som en sprinter, men den siste måneden har han virkelig blitt en komplett skiskytter. Jeg tror ikke Fourcade skal føle seg for trygg de neste årene, sa Bø.

Les også

Slik er skiskyting i Russland

Fourcade jakter seks gull

Ole Einar Bjørndalen gikk inn til 17.-plass, mens Emil Hegle Svendse ble nummer 32. — Det var langt bak, så det var litt kjipt. Det var en tung dag, sa Svendsen, som mener Norge er favoritt til å ta gull på stafetten.

Martin Fourcade befestet posisjonen som den ubestridte VM-kongen. Franskmannen, som har vunnet verdenscupen de siste fire årene, har vunnet samtlige fire distanser under VM i Holmenkollen.

— Det er veldig emosjonelt. I dag var det vanskelig siden Landertinger er en god avslutter, og jeg måtte presse meg selv. Jeg er veldig glad for å vinne i Holmenkollen. Jeg elsker Norge, og landet gir meg mye tilbake, sa Fourcade til NRK.

Nå er spørsmålet om Fourcade kan gjøre det utrolige: Ta gull på samtlige seks distanser. Stafett og fellesstart gjenstår på VM-programmet.

— Det er helt rått. Jeg har vært med på to mesterskap der jeg har tatt fem medaljer, og jeg trodde han var bra, men han tar fire gull på fire forsøk, sier Tarjei Bø.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor vi teller ned til seriestart i eliteserien:

 1. Les også

  Hegle Svendsens nærmeste støttespiller tror «SuperSvendsen» har våknet

 2. Les også

  Russerne elsker de norske skiskytterheltene: - Det er galskap

 3. Les også

  Derfor har Norge bare to jenter til start søndag

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  KOMMENTAR
  Publisert:

  Dette er sjelden kost i norsk politikk

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5