Skiskyting

Fourcade spolerte den norske festen

Skiskytter-gutta leverte glimrende i Pokljuka, men den franske erkerivalen Martin Fourcade hindret jubelen.

Martin Fourcade vant i Pokljuka som her i Østersund.
  • Herman Folvik

Alt så lyst ut for Ole Einar Bjørndalen, Emil Hegle Svendsen og først og fremst Johannes Thingnes Bø som startet tidlig på sprinten. Helt til suverene Martin Fourcade kom bakfra.

Alle de tre norske leverte feilfritt på standplass. Etter den andre skytingen ledet Bø med 11 sekunder ned til Bjørndalen som var foran Erik Lesser og Svendsen.

En litt sykdomspreget Bø klarte ikke å gå noe sisterunde for historiebøkene, og var ikke kapabel til å nå seieren. I mål var Bø syv sekunder foran Svendsen, mens Bjørndalen var ytterligere et par sekunder bak.

LES OGSÅ: FIFAs siste forslag provoserer

Tre av fire for Fourcade

Fra senere startnummer kom Martin Fourcade 13 sekunder foran Bø i mål og franskmannen vant atter en gang. Like bak Bø snek russiske Anton Shipulin seg inn på tredjeplass.

– Jeg trengte lang tid på å vinne her i Pokljuka, men når den først kom smaker den veldig godt. Jeg kom hit sent etter en trøblete reise. Det gjorde det til et vanskelig løp for meg, men jeg bestemte meg for å starte og gjøre mitt beste, sier vinneren til statskanalen.

Fourcade har nå altså vunnet tre av de første fire individuelle rennene denne sesongen. Anton Babikov er den eneste som har tuktet franskmannen til nå.

LES OGSÅ: Kulturministeren med millionkutt til idrettstoppene

– Ta han etter hvert

– Han er stabilt bra. Vi får ta han etter hvert. Vi må fokusere på oss selv, og se om vi nærmer oss etterhvert, sier Ole Einar Bjørndalen om Martin Fourcade til NRK.

Emil Hegle Svendsen ble nummer fire 20 sekunder bak, foran franske Quentin Fillon Maillet og tyske Simon Schemp. Bjørndalen endte på syvende plass 31 sekunder bak. De ni beste var feilfri i skytingen.

– Verdens beste skiskytter er fortsatt Martin Fourcade, konstaterte NRK-ekspert Torgeir Bjørn.

ER DU KLAR?: Dette må du få med deg av vintersport i helgen

Johannes Thingnes Bø gjorde et utmerket løp i Pokljuka.

– Går fremover

Svendsen gikk best av de norske på siste runden, men Bø holdt han bak seg.

– Jeg synes det går fremover, men det var et hardt løp i dag. Jeg har litt igjen. Avslutningen var ganske bra, men jeg mangler litt på den råeste formen, sier Hegle Svendsen til NRK.

Lørdag er det jaktstart. Der er det altså tre norske solide seierskandidater. Søndag er det stafett.

Norge venter fortsatt på sin første seier for sesongen i de individuelle løpene, men står med en seier i mix-stafetten i Østersund sist helg

Les mer om

  1. Ole Einar Bjørndalen
  2. Skiskyting
  3. Johannes Thingnes Bø
  4. Emil Hegle Svendsen