Skiskyting

Karrierebeste av Olsbu etter 20 blinkskudd

Marte Olsbu gikk inn til sjuendeplass på jaktstarten. Finske Kaisa Mäkäräinen vant.

Marte Olsbu kom på sjuendeplass på jaktstarten.

Tiril Eckhoff hadde best utgangspunkt av de norske. På annen skyting hadde hun muligheten til å innhente Gabriela Soukalovas forsprang da tsjekkeren måtte ut i en strafferunde, men også den norske jenta bommet en gang.

Hun var likevel for fullt med i kampen om seieren, men også mange andre hadde tatt innpå Soukalova foran de to siste stående skytingene.

På den tredje skytingen ødela Eckhoff mulighetene for pallplassering. 25-åringen måtte ut i to strafferunder og passerte på niendeplass ut fra skyting. Det var bak lagvenninne Marte Olsbu på åttendeplass.

Olsbu startet som nummer 26 og gikk en glimrende jaktstart. 24-åringen traff på alle sine 20 skudd og endte helt oppe på en sjuendeplass, noe som er det beste hun har gjort i verdenscupen noen gang.

Soukalova klarte ikke å forsvare seieren fra sprinten og endte på femteplass. Kaisa Mäkäräinen gikk en strålende sisterunde og vant jaktstarten foran italienske Dorothea Wierer og tyske Franziska Hildebrand. Eckhoff endte på niendeplass. (©NTB)

Les også

  1. Svendsen: - Dette var for dårlig

  2. Tarjei Bø var lyspunktet på svak norsk dag