Skiskyting

Fransk VM-gull igjen, de norske skuffet

Tiril Eckhoff og co skjøt seg helt bort i VM-jaktstarten.

Marie Dorin Habert fulgte opp lørdagens seier og tok VM-gull også på søndagens jaktstart.
  • Roar Lyngøy

De norske skiskytterkvinnene hadde et vanskelig utgangspunkt før søndagens jaktstart i Kontiolahti.

Tiril Eckhoff startet 1.43 bak lørdagens gullvinner Marie Dorin Habert, mens Marte Olsbu og Elise Ringen var henholdsvis 2.13 og 2.57 bak.

For mange bom

Eckhoff fikk en fin start med fullt hus på første liggende skyting. Olsbu måtte ut i en strafferunde, mens Ringen skjøt feilfritt.

På andre liggende ble det en strafferunde for Eckhoff, og dermed var hun over to minutter bak teten. Også de andre norske var håpløst langt bak.

Marie Dorin Habert pådro seg to strafferunder på tredje skyting, men gikk ut i ledelse foran tyske Laura Dahlmeier. Eckhoff fikk hele tre strafferunder og var ikke i nærheten av noe som helst.

Habert avgjorde

Habert pådro seg en strafferunde på siste skyting, men det gjorde også Dahlmeier. Dermed ble det fransk VM-gull. Dahlmeier tok sølv, mens Weronika Nowakowska-Ziemniak sørget for polsk bronse.

Tiril Eckhoff ble beste norske på 18. plass, 2.18 bak vinneren. Elise Ringen ble nummer 38, 4.12 bak.

Marte Olsbu gikk inn til en 26. plass, men den plasseringen ble ikke stående ettersom Olsbu hadde gått en strafferunde for lite.

– Det var mye bra, men jeg dummet meg ut på den ene skytingen. Jeg ser at Soukalova (fra 18.-plass til 5.-plass) klarte å gå seg inn i medaljekampen, så det var jo mulig, sier Eckhoff til NRK.

Onsdag skal det gås normaldistanse over 15 km. Eckhoff innrømmer at å skyte fullt på siste skyting gir selvtillit inn mot det løpet.

– Den skytingen er viktig for normaldistansen, det tar jeg med meg. Ellers er det bra på liggende skyting og greit i sporet, sier Eckhoff.

Les mer om

  1. Tiril Eckhoff