Tårevåt Bronse-Eckhoff i TV-intervju: – Jeg var skikkelig langt nede

Tiril Eckhoff leverte da det gjaldt som mest.

Tiril Eckhoff fikk tårer i øynene i intervjuet.
  • Nicholas Bergh
  • Kurt B. M. Haugli

PYEONGCHANG/OSLO: Tiril Eckhoff (27) har hatt en sesong med skuffelse og usikkerhet. Men da OL-medaljen sto på spill på lørdagens fellesstart innfridde hun.

Eckhoff skjøt fullt hus - og holdt unna på sisterunden. Dermed vant hun et frenetisk oppgjør om bronsemedaljen. Fossum-løperen ble kun slått av gullvinner Anastasija Kuzmina og Darja Domratsjeva.

– Jeg er skikkelig stolt av meg selv. I går var jeg skikkelig langt nede. Jeg var skikkelig «deppa», sier Eckhoff.

Les også

Marit Bjørgen med stikk til svensk kommentator: - Håper han føler litt skam

– Selvtilliten er ikke på topp

På de tre første OL-øvelsene ble Eckhoff nummer 24, 9 og 23. Etter at hun endelig lyktes lørdag, kom tårene i intervjuet med TVNorge.

– Jeg er litt emosjonell. Jeg driver med en litt teit idrett. Man skal alltid være beinhard i denne idretten, sier Eckhoff spøkefullt.

Store deler av sesongen har ikke Eckhoff vært i nærheten av de beste. Først 18. januar leverte hun et toppresultat - da hun vant sprinten i Anterselva.

– VI har sett konturene av at Tiril kommer tilbake, sier kvinnelandslagets trener Stian Eckhoff - som også er bronsevinnerens bror.

– Det er klart du blir preget av to måneder med dårlige skyteresultater. Så selvtilliten er ikke på topp, men hun har hatt troen, sier Stian Eckhoff.

Les også

Uhrenholdt Jacobsen sprakk fullstendig - nå hylles hun

– Utrolig imponerende

Dermed tok Eckhoff sin fjerde OL-medalje. På fellesstarten i Sotsji tok hun faktisk også bronsen. Fra det mesterskapet reiste hun dessuten hjem med sprintbronse og mixed-stafett-gull.

Eckhoff og lagvenninne Marte Olsbu kom inn på siste stående rett etter hverandre. Olsbu skjøt også fullt hus, men var litt tregere i sporet.

Dermed ble hun nummer 8.

– Det er utrolig imponerende, sier Eurosport-ekspert Martin Eng om de norske løpernes mentalitet.

Dermed har Norge to medaljer på kvinnesiden - sier Olsbu tok sølv på sprinten.

– Vi er over det vi hadde håpet på fra de individuelle øvelsene. To av jentene har medalje med i bagasjen. Da kan vi ikke si annet enn at vi har truffet bra, sier trener Stian Eckhoff.

Tiril Eckhoff fikk tårer i øynene i intervjuet.
Tiril Eckhoff fikk tårer i øynene i intervjuet.