Thingnes Bø vant verdenscupen etter thriller: - På bristepunktet

Johannes Thingnes Bø (27) vant verdenscupen sammenlagt etter et vanvittig drama på dagens fellesstart.

– Kom igjen, Sturla, gi gass! var beskjeden Johannes Thingnes Bø ga til Holm Lægreid på start.

Så skulle alt avgjøres i kampen om det store troféet.

Sturla Holm Lægreid hadde to kant inn-skudd på den første skytingen sin, mens Thingnes Bø måtte ut i strafferunden. På andre skyting endte duellen 1–1 før alt snudde på første stående skyting. Da fylte Thingnes Bø, mens Lægreid måtte i strafferunden.

Dermed skulle verdenscupen sammenlagt avgjøres på den siste skytingen i sesongens 26. renn. Før start skilte det bare ett poeng i sammendraget i favør Sturla Holm Lægreid.

På den siste skytingen klarte Thingnes Bø seg med en bom. Lægreid måtte to ganger ut i strafferundene. Dermed sikret Thingnes Bø seg sammenlagt seieren i verdenscupen for tredje året på rad.

– Har plaget meg

Simon Desthieux vant fellesstarten foran Eduard Latypov, mens Thingnes Bø ble nummer tre.

– Det betyr utrolig mye. Det er en fyr som har plaget meg siden Finland (sesongåpningen). Sturla Holm Lægreid har vært helt enestående i hele år. Jeg har fått føle på en konkurranse som jeg ikke har kjent på før. Jeg var ikke forberedt på det, selv om jeg visste at det ville komme en ung kar som ville slå meg før eller siden, sier Thingnes Bø til NRK.

– Jeg er helt tom nå, helt på bristepunktet. Det er så godt. Å stå igjen med kula til slutt er verdt all energibruk det har tatt. Hadde jeg gått tapende ut i dag, så hadde det sittet langt inne, innrømmer han.

– Han sto i mot presset. Det er en enestående skiskytter, fastslår NRK-ekspert Emil Hegle Svendsen.

Vetle Sjåstad Christiansen ble nummer fire i dag, Tarjei Bø ble nummer seks, mens Sturla Holm Lægreid gikk inn til en 8. plass.

Den lille kulen for seieren på fellesstart-cupen ender hos Tarjei Bø.

TRIPPEL-VINNER: Johannes Thingnes Bø sikret seg de poengene han trengte til å vinne verdenscupen sammenlagt for tredje år på rad. Slik kunne han juble for dagens tredjeplass.