Skiskyting

Bjørndalen: - Russland er heldig som har Putin sett fra sporten sitt ståsted

Ole Einar Bjørndalen snakker til russiske medier om Putins som leder for russisk sport.

Ole Einar Bjørndalen har truffet Putin og synes at han er en bra mann for idretten i Russland.
  • Kurt B.M. Haugli

Det er i et intervju med den russiske avisen Championat at han snakker om den russiske presidenten. Ole Einar Bjørndalen holdt pressekonferanse i Moskva i går i forbindelse med et oppdrag for sin klokkesponsor Certina. VG.no var først i Norge med å omtale denne saken.

Nå er det ingen uforbeholden hyllest av den omstridte russiske presidenten som Bjørndalen kommer med. Skiskytterlegenden mener at sett fra idrettens ståsted er han et utmerket president.

— Jeg mener at Russland er heldig som har en president med en så klar sportslig innstilling. Han er aktiv i utviklingen av idretten og han gjorde en utmerket jobb før OL, sier skiskytterlegenden fra Simostranda.

Han fortsetter skrytet av Russland, og det som Putin har fått til innenfor idretten.

— Jeg har vært på mange OL, men jeg kan si at Sotsji var det beste av dem. For oss utøverne ble det gjort alt. Det kunne ikke vært bedre sånn sett, sier han til Championat.

Møtte Putin

Bjørndalen møtte Russlands president i 2007,og han kan fortelle den russiske avisen at Russland har en president med god kunnskap om skiskyting.

— Han vet mye om skiskyting og meg. Det er tydelig at han er veldig interessert i utviklingen av sporten i Russland, sier Bjørndalen.

Ole Einar Bjørndalen offentliggjorde tirsdag at han fortsetter karrieren.

En av Ole Einar Bjørndalens største personlige sponsorer er den russiske sportsbutikkjeden Ski Mir.Denne sesongen har de vært synlig på treningstraileren som Bjørndalen har fått bygd. Sist sesong var det deres sponsormerker på halve treningstraileren.

Denne sesongen vil traileren med egen rulleskimølle være helsponset av det russiske selskapet.

Populært med hviterussisk kjæreste

Tirsdag denne uken gjorde Ole Einar Bjørndalen det klart at han kommer til å ta to nye år som aktiv utøver, at han og den hviterussiske skiskytterhelten Darja Domratsjeva er kjærester og at de venter barn i oktober.

Nettopp det kjærlighetsforholdet styrker nok Bjørndalens allerede enorme popularitet i Russland. I Russland føler de at Domratsjeva er litt deres også selv om hun går for Hviterussland.

Bjørndalens kjæreste er delvis oppvokst i Russland. Hun er født i Minsk, men flyttet sammen med foreldrene som fireåring til Njagan i Sibir i Russland.

Foreldrene jobbet som arkitekter i Russland. På ungdomsnivå representerte hun Russland. Foreldrene og Darja flyttet tilbake til Minsk i 2005 og hun valgte å representere hjemlandet i konkurranser.

Aftenposten skrev onsdag at de to er ferd med å bygge seg en gedigen enebolig i utkanten av Minsk i Hviterussland.:

Les også

Nå bygger Bjørndalen hus i Minsk

Tirsdag fortalte Bjørndalen om både sin videre karriere som skiskytter og barnefar:

Les også

Bjørndalens kjæreste om å bli mamma: - Det største som har skjedd i livet mitt

Hør siste episode av Aftenpodden Sport. Der kan du høre hva ekspertene i studio mener om åpenhetsdebatten i norsk idrett:

Les mer om

  1. Ole Einar Bjørndalen