Skiskyting

Bjørndalen om Norges oppsiktsvekkende triumf: – Det er veldig sjelden

Det norske laget ydmyket konkurrentene.

Ole Einar Bjørndalen og Norge var suverene søndag. Foto: NTB scanpix

  • Nicholas Bergh
    Journalist

Norge stilte med et reservepreget lag på søndagens stafett i Hochfilzen. Men det var ikke et problem.

Til slutt vant det norske laget med 1 minutt og 54 sekunder ned til Tyskland på annenplass. Ole Einar Bjørndalen, Henrik L'Abée-Lund, Erlend Bjøntegaard og Lars Helge Birkeland gikk for Norge.

Etterpå fikk Bjørndalen spørsmål om hvorvidt han hadde opplevd en så suveren seier før.

– Jeg har vært i nærheten ja, men det er veldig sjelden. Å vinne med to minutter er veldig mye, sier Bjørndalen til NRK.

Les også

Østberg utklasset Bjørgen: – Dette er utrolig

Tok ledelsen på andre etappe

Bjørndalen var faktisk den eneste nordmannen som ikke avsluttet sin etappe i tet. Veteranen kom i mål i rygg på Belgias Michael Röesch, men for 43-åringen var stafettetappen et stort steg i riktig retning en tung innledning på sesongen.

L'Abée-lund skjøt prikkfritt på liggende før han måtte benytte seg av alle tre ekstraskuddene på stående skyting. Han vekslet imidlertid over halvminuttet foran Belgia på annenplass.

– Det var brutalt. Jeg er fornøyd med skytingen, sa Lund.

Les også

Klæbo endrer på konkurranseplanene

Etter det bare fortsatte Norges luke å øke. Erlend Bjøntegaard fortsatte i samme spor på tredje etappe. Han brukte henholdsvis to og ett ekstraskudd, men var 58,5 sekunder foran Tyskland da han sendte Lars Helge Birkeland ut på den siste etappen.

Det ble en kamp for Birkeland for å holde tyske Simon Schempp på avstand, men Birkeland fikk en forholdsvis komfortabel etappe etter å ha skutt prikkfritt på liggende skyting.

Schempp, som måtte benytte seg av ekstraskudd på liggende, gikk ut 1.29 bak Birkeland og da nordmannen kun benyttet seg av ett ekstraskudd på stående skyting, kunne han gå en kontrollert sisterunde og sikre en stødig norsk seier.

Til slutt var Tyskland 1.54 bak i mål, mens Frankrike kom på tredjeplass, 2.34 bak Norge.

Les mer om

  1. Skiskyting
  2. Lars Helge Birkeland
  3. Ole Einar Bjørndalen