Fourcade roser Thingnes Bø etter superløp: – Utrolig

Nordmannen satte verdenseliten på plass.

Johannes Thingnes Bø var uslåelig i Hochfilzen.
  • Øystein Jorem

Det var ingen som var i nærheten av Johannes Thingnes Bø på fredagens sprint i Hochfilzen. Allerede inn til første skyting ledet han ute i sporet, og med to fulle hus var det ingen som kunne slå 24-åringen. I sporet økte han ledelsen på hver passering, og ut på siste runde ledet han med 20 sekunder på verdenscupleder Martin Fourcade.

Selv om Fourcade gikk en forrykende sisterunde, ble forspranget til nordmannen ut fra siste skyting for stort. I mål var den franske stjernen 12,1 sekunder bak Thingnes Bø.

– Dette var utrolig bra. Det er en annen Johannes dere ser i år. Jeg er lettere til sinns og kroppen er bedre. Den siste runden var tung. Jeg hadde brent mye krefter tidlig. Jeg er alltid best i starten, der kan jeg hente mer enn på den siste runden, sa Johannes Thingnes Bø til NRK etter løpet.

Martin Fourcade tapte 15 sekunder til nordmannen i sporet, og måtte se seg slått – nok en gang.

– Utrolig, jeg vil bare gratulere han. Jeg er fornøyd med det jeg leverte i dag, men Johannes var veldig sterk. Jeg har ingenting å utsette det jeg leverte, men jeg er ikke på det samme nivået som i fjor. Det er ingen tvil om at Johannes blir min største utfordrer, sier Fourcade om Thingnes Bø til NRK.

Jakov Fak ble nummer tre.

Les også

Norge har doblet antall seiere i verdenscupen: – Usannsynlig at alle er for tidlig i form

Bom for storebror

Henrik L'Abeé Lund gjorde også et kjempeløp med god hastighet i sporet, og fullt hus på standplass. Han gikk i mål 52 sekunder etter Bø, og tok dermed et langt steg inn i OL-diskusjonen. Han havnet til slutt på en femteplass.

Tarjei Bø lå godt an i sporet, men en bom på siste skyting ødela løpet. I mål var han 1,21 minutter bak lillebroren, og ble dermed nummer 14.

Lars Helge Birkeland fikk også en bom på siste skyting, og gikk i mål 1,17 bak Bø. Han ble nummer 13, plassen foran Tarjei Bø.

Ole Einar Bjørndalen hadde en tung dag i sporet, og ble nummer 28, 1,48 bak Thingnes Bø.

Erlend Bjøntegaard ble nummer 41, 2,20 bak vinneren.

Les også

Johannes Thingnes Bø med drømmestart: Utklasset konkurrentene i verdenscupåpningen

Les også

Tarjei Bø vant ellevilt sekunddrama mot Fourcade: – Dette har jeg ventet lenge på

Flott sesongåpning

De norske herrene gjorde en flott jobb i Östersund forrige helg, hvor Bø-brødrene tok hver sin seier. Først vant Johannes Thingnes Bø seieren på normaldistansen, og dagen etter tok storebror Tarjei en etterlengtet seier på sprinten. Da hadde det gått nesten fem år siden forrige gang han sto på toppen av pallen.

Hochfilzen har de siste årene ikke budt på mye norsk jubel. Siste norske seier var i 2014. Emil Hegle Svendsen har slitt med sykdom, og sto over helgen i Hochfilzen. Han er ifølge forbundet på bedringens vei.