Tarjei Bø på pallen igjen: – Revansjesugen

Tarjei Bø (32) leverte feilfritt på standplass og gikk inn til andreplass under skiskyttersprinten i Nove Mesto – hans andre pallplass på under en uke.

PÅ PALLEN IGJEN: Her jubler Tarjei Bø for seier på jaktstarten forrige søndag. Torsdag kom han på pallen igjen.

Fra startnummer to leverte Tarjei Bø strålende med feilfri skyting på sprinten i Nove Mesto og den eldste av Bø-brødrene gikk også strålende i sporet.

Han gikk i mål til en foreløpig ledelse først av samtlige og måtte deretter vente lenge mens de største konkurrentene var ute i sporet. Det holdt til slutt til en andreplass for 32-åringen.

– Denne idretten går opp og ned, så det handler mest om å holde oppe godt humør, sa Tarjei Bø i et intervju vist på NRK etter løpet.

– VM var skuffende og da blir man revansjesugen. Det var ikke så mange som jobbet så godt som jeg gjorde uken etter VM, tror jeg. Viljestyrken har hjulpet meg tilbake i toppen.

Det ble hans andre pallplass i Nove Mesto på en uke etter at han gikk inn til seier på jaktstarten på søndag.

Seieren gikk til franske Quentin Fillon Maillet som leverte feilfritt på standplass og gikk i mål elleve sekunder foran Bø. Det var franskmannens andre individuelle verdenscupseier denne sesongen. Den forrige kom på jaktstarten i Hochfilzen i desember.

Italienske Lukas Hofer tok tredjeplassen.

Bak pallplassene var det en intens kamp om poengene mellom to norske i toppen av verdenscuplisten: Ledende Johannes Thingnes Bø og andreplass Sturla Holm Lægreid. De stod med henholdsvis 955 og 922 poeng hver totalt før sprinten.

Med én bom på den stående skytingen, gikk Holm Lægreid i mål 14 sekunder foran Thingnes Bø, som røk på to bom på liggende skyting.

Sistnevnte endte på 9. plass, mens Holm Lægreid ble nummer fem.

Thingnes Bø står etter sprinten med 987 poeng totalt, mens Holm Lægreid står med 962.

Men når sammenlagteieren i verdenscupen skal avgjøres, kan utøvernee stryke sine fire svakeste renn.

Med torsdagens resultater, er det Holm Lægreid som leder verdenscupen fire poeng foran Thingnes Bø etter at fire renn er strøket, 864 poeng mot 860.

ør torsdagens konkurranse skilte det to poeng mellom dem i favør Thingnes Bø med fire renn strøket (826 mot 824).

Det er fire individuelle renn igjen som avgjør hvem som tar sammenlagtseieren:

  • 13. mars: jaktstart, Nove Mesto
  • 19. mars: sprint, Östersund
  • 20. mars: jaktstart, Östersund
  • 21. mars: fellesstart, Östersund

Johannes Thingnes Bø har vunnet sammenlagt de to siste sesongene.