Skiskyting

Eckhoff på pallen da Røiseland skuffet

Tiril Eckhoff skøyt hele ni av ti treff på lørdagens sprint, men det holdt akkurat ikke mot tyske Denise Herrmann.

PALLPLASS: Tiril Eckhoff gikk en meget god sprint lørdag og sikret annenplassen bak Denise Herrmann.
 • Fredrik Schjesvold, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

Tiril Eckhoff hadde muligheten til å ta sin første verdenscupseier for sesongen individuelt, og det så en periode ut som hun skulle gjøre nettopp det, men Denise Herrmann var like god på standplass, og noen sekunder bedre i langrennssporet i Kontiolahti.

– Jeg opplevde dagen som helt grei. Veldig fornøyd med skytingen, så får jeg ta med meg det fordi jeg slet skikkelig i Kina, sier Eckhoff til NRK etter løpet.

Herrmann gikk over målstreken fem sekunder foran Eckhoff.

Tidligere sprinter og langrennsløper Stina Nilsson tok sin første pallplass i sin skiskytterkarriere, bare to tideler bak Eckhoff i mål.

Marte Olsbu Røiseland hadde en ledelse på 89 poeng i verdenscupen sammenlagt ned til svenske Elvira Öberg før dagens løp, men to bom fra OL-dronningen i Beijing gjorde at Öberg kunne kneppe inn noen få poeng lørdag.

– Jeg skyter en bom på liggende og stående, så det er litt for dårlig. Skulle ønske jeg kunne var med å kjempe om pallen, sier Røiseland til NRK.

Öberg bommet også to ganger, men var ti sekunder raskere i løypa. De gikk inn til en henholdsvis syvende- og åttendeplass.

Etter dagens renn er Öberg 87 poeng bak Røiseland sammenlagt med seks individuelle renn igjen av sesongen.

Karoline Knotten gikk et meget oppløftende løp med ti av ti treff. Det holdt til en 11.-plass.

SVIKTET: Olsbu Røiseland viste ikke helt OL-form, og gikk inn til en 8.-plass lørdag.

Ingrid Landmark Tandrevold bommet tre ganger - én gang på liggende og to ganger på stående. Hun har dermed fått et vanskelig utgangspunkt til søndagens jaktstart.

Hun kom i mål på en 33.-plass, 1:30.9 bak vinner Herrmann.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  KOMMENTAR
  Publisert:

  Dette er sjelden kost i norsk politikk

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5