Skiskyting

Solemdal sov ikke natten før stafetten

− Jeg var så nervøs før start at jeg ikke visste hvor jeg skulle gjøre av meg.

NERVØS: Synnøve Solemdal sov svært dårlig foran stafetten. Foto: Morten Antonsen

 • Ole K. Sagbakken

KONTIOLAHTI: Synnøve Solemdal skjøt fire bom. 25-åringen fra Tingvoll fikk gå stafetten til tross for at Elise Ringen hadde prestert bedre i det siste rennet. Det gjorde noe med henne. Hun var preget av ansvaret.

− Jeg er til tross for alt brukbart fornøyd. Men jeg var så nervøs før dette løpet. Jeg har knapt sovet i natt, jeg lå bare og skalv. Jeg var helt satt ut. Når du blir tatt ut som den siste som på laget, legger det et ekstra press på deg. Men jeg synes jeg akkurat klarte å roe meg ned før start, sa Solemdal.

På mange måter var det hennes andreetappe som gjorde at Norge mistet kontakt med teten. Hennes fire ekstraskudd gjorde at Fany Welle-Strand Horn vekslet 1 minutt og 23 sekunder bak teten.

Les også

Eckhoffs superserie holdt ikke til medalje

Greit likevel

10 ekstraskudd ødela drømmen om medalje for norske skiskytterjenter. Norge var et drøyt ekstraskudd fra å kjempe om den tredje medaljen.

Les også

Dette skal gullgutten gjøre i ferien

Fanny Welle-Strand Horn synes den norske innsatsen på VM-stafetten på mange måter var grei tross alt.

− Ser vi mesterskapet under ett, så er det jo egentlig bra at vi er med der oppe, fortalte hun etter at Norge hadde gått inn til en femteplass på stafetten i skiskytter-VM. Tyskland var suverene, og vant foran Frankrike, Italia og Russland.

Tiril Eckhoff gratulerer bronsevinner Italia etter stafetten. Norge kom på en femteplass. Foto: Adresseavisen/Morten Antonsen

Ingen store forventninger

Forventningene til de norske jentene var ikke all verden etter svake resultater. Men det var her jentene mente at de hadde den største muligheten til å reise fra Kontiolahti med en medalje. Men det ble som det har vært tidligere, skytingen var for dårlig.

Les også

- Jeg gikk i mål som en skilpadde

− Jeg skulle gjerne spart meg for ekstraskuddene. Det er godkjent, men ikke perfekt. Alt lå egentlig til rette for at det skulle bli en topp dag, sa Horn etter løpet.

Hun måtte lade to ekstraskudd da hun gikk sin 3. etappe. På de to foregående etappene hadde Marte Olsbu brukt to ekstraskudd, og Synnøve Solemdal fire.

Hadde los på bronsen

På siste etappe måtte Tiril Eckhoff skyte to ekstraskudd på liggende. Ståendeserien var perfekt og hun hadde lenge ryggen til russiske Sjumilova som gulrot. Men den russiske jenta klarte å holde unna.

— Det var deilig å være med å slåss med de aller beste igjen, sa Tiril Eckhoff som egentlig var storfornøyd med sin etappe på stafetten.

Hun gikk ut med et håp om å kunne kjempe om bronsemedaljen.

— Det ble et stykke å ta igjen på seks kilometer. Jeg gikk ut og prøvde alt jeg kunne på å ta bronsen, sa Eckhoff etter løpet.

Den norske innsatsen i mesterskapet har på jentesiden vært laber. Individuelt er en 18. plass den beste plasseringen. Det betyr at på den avsluttende fellesstarten søndage er Tiril Eckhoff eneste norske jente som er kvalifisert til å gå.

— Det er synd at det er slik. Vi får bare komme tilbake og være bedre neste gang.

 1. Les også

  Hegle Svendsen ga alt: - Jeg er bare fornøyd med at jeg kom meg opp på pallen

 2. Les også

  Smøresjef Hegle Svendsen fikk sølv i gave av lillebror Emil på bursdagen

 3. Les også

  Verdensmesteren: - Jeg vant for mine omkomne venner

Les mer om

 1. Synnøve Solemdal
 2. Skiskyting

Relevante artikler

 1. SKISKYTING
  Publisert:

  Skiskyttersjefen: - Jeg kan ikke se at vi har gjort noe galt

 2. SKISKYTING
  Publisert:

  Tsjekkia suverene – Norge utenfor topp fem

 3. SKISKYTING
  Publisert:

  Eckhoffs superserie holdt ikke til medalje

 4. SKISKYTING
  Publisert:

  Olsbu spurtet Norge inn til sensasjonelt VM-gull: - Jeg gikk for livet

 5. SKISKYTING
  Publisert:

  Norges VM-helt var «grisenervøs»: – Akkurat nå er det helt svart

 6. SKISKYTING
  Publisert:

  Bronse ble en opptur for Norge