Kasakhstanerne forbannet etter dopingrazzia: - Rene utøvere ble hindret fra å konkurrere

Ingen positive dopingprøver. Nå er de kasakhstanske skiskytterne forbannet.

Visepresidenten i den kasakhstanske OL-komiteen, Andreij Kryukov fortalte på en pressekonferanse i Hochfilzen at han var skuffet over behandlingen av østerriksk politi.
  • Kurt B. M. Haugli

HOCHFILZEN: Østerriksk politi og dopingjegere banket på døren til kasakhstansk skiskytterne i Hochfilzen før det hele startet onsdag i forrige uke. Det ble foretatt en razzia på jakt etter ulovlige dopingmidler og utøverne ble testet.

Onsdag ettermiddag ble det holdt en kort pressekonferanse hvor Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) slo fast at alle dopingprøvene som ble tatt av de kasakhstanske utøverne var negative. Det ble testet både for EPO, veksthormoner og alle andre ulovlige substanser.

Les også

Treneren etter den norske fiaskoen: - Det er nitrist

Ikke alle prøver er klare

Analysene av det materialet østerriksk politi tok med seg, er ikke klart. IBU forbeholder seg retten til å straffe Kasakhstan i ettertid dersom det skulle vise seg at de har brutt østerriksk lovverk eller WADA-reglementet.

Men det blir slått fast at det ikke er noe grunnlag for sanksjoner så lang.

Det fikk den kasakhstanske landslagsledelsen til å reagere kraftig.

De fortalte på en pressekonferanse i Hochfilzen onsdag ettermiddag om hvordan de hadde blitt avhørt til langt på natt om forholdene rundt laget.

– Rene utøvere ble behandlet dårlig og ble hindret fra å konkurrere, sa en representant for det kasakhstanske landslaget.

Les også

VM-vinneren gikk på en Svendsen-smell: - Jeg var helt kaputt

Mistenkelig pappeske

Det var funn av en brukt pappeske med medisinsk utstyr og akkrediteringspapirer til verdenscupen i skiskyting som førte til mistanken mot det kasakhstanske landslaget. Det er på bakgrunn av disse funnene at østerriksk politi og antidopingjegere aksjonerte.

Kasakhstans skiskyttere har fått lov til å delta i VM til tross for razziaen i forrige uke.