Skiskyting

Bø hyller broren etter stafettseier: – Det betyr masse

Norge tok sammenlagtseieren i lagcupen i skiskyting, søndag ettermiddag.

Kunne juble: Johannes Thingnes Bø kunne slippe jubelen løs med broren Tarjei og resten av det norske stafettlaget, da de søndagens renn i Holmenkollen.
 • Even Hye Tytlandsvik Barka
  Journalist

HOLMENKOLLEN: Etter at Lars Helge Birkeland og Henrik L’Abée-Lund hadde gitt det norske laget et glimrende utgangspunkt, der førstnevnte sogar skjøt to feilfrie serier, var det opp til to brødre fra Stryn å sikre den norske seieren, Tarjei og Johannes.

Eldstebror Tarjei gikk først, og sikret lillebror Johannes et godt utgangspunkt før ankeretappen, slik at han til slutt kunne gå i mål som nummer én.

Les også

Thingnes Bøe tror duellen mot Fourcade er tapt

God stemning i Bø-leiren

Mannen som fikk æren av å sikre seieren for Norge, er tydelig på hvor mye han setter pris på å ha broren som lagkamerat.

– Det er kjempefint å ha med Tarjei. Han er X-faktoren min innenfor skiskyting. Det betyr masse, sier Bø.

Det er tydelig at tonen er god mellom de to brødrene.

– Vi trives veldig godt sammen, og det gir begge en ekstra trygghet. Han er en fin fyr og henge med og en god idrettsmann. Jeg ser veldig opp til ham, sier Tarjei Bøe.

Han understreket også hvor høyt han holdt nettopp denne seieren.

– Dette var fantastisk. Å gjøre det på hjemmebane gir det en ekstra «feeling» og etter OL var dette det viktigste rennet for oss, sa han etter løpet.

Les også

Klæbo ble tidenes yngste mannlige verdenscupvinner i langrenn

– Vi skal være verdens beste

Søndagens renn var den siste av tre stafetter i årets verdenscup. Etter seieren klatret Norge forbi Russland på resultatlisten, og sikret dermed seieren.

– Det er fantastisk å vinne lagcupen. Vi skal være verdens beste skiskytternasjon, og i år har vi vært det. Vi har et sterkt lag, og håper at alle fortsetter, sier Tarjei Bø.

Bø tar seg også tid til å skryte av hjemmepublikumet i Holmenkollen, som hadde møtt opp i hopetall i det strålende vinterværet.

– Det er fantastisk å gå på hjemmebane her i Kollen. En ting er at de heier på oss, men de heier også på de andre. Det skjer ikke alle steder, sier Bø.

Les også

OL-sølvvinneren stiller tre krav til ny trener: – Det er viktig

Hjelmeseth storfornøyd med sesongen

Idrettssjef Odd Bjørn Hjelmeseth er snart ferdig med sin første sesong sammen med skiskytterne.

Når han blir bedt om å oppsummere sesongen sier han seg veldig fornøyd og peker blant annet på lagenes medaljefangst i OL.

– Vi tok hjem seks medaljer fra Pyeongchang. Det synes jeg er veldig bra, sier han, men ser seg nødt til å legge til:

– Jeg skulle gjerne hatt Ole Einar (Bjørndalen, journ.anm.) der oppe slik at hele laget hadde prestert. Det har ikke skjedd, og nå får vi se om han blir med videre, sier Hjelmeseth.

Les også

Sensasjonell norsk seier: – Nå kan jeg endelig si til datteren min at pappa er god nok

– Dette topper uken

Henrik L’Abée-Lund brukte to ekstraskudd på sin liggende skyting, men skjøt til gjengjeld fullt hus på den påfølgende stående skytingen under søndagens stafett.

Skiskytteren står igjen med sin første individuell seier i verdenscupen, en femteplass og en lagseier etter verdenscuphelgen i Holmenkollen.

– Dette var veldig, veldig gøy. Å få til en slik etappe på hjemmebane, topper denne uken, sa L’Abée-Lund til Aftenposten like etter at han hadde gått sin etappe.

31-åringen ville ikke utelukke sin egen mulighet til å ta flere verdenscupseire før sesongens siste konkurransedag, søndag i russiske Tyumen.

– Jeg skal gi alt neste uke også, så får vi telle opp da. Jeg føler meg bra, så alt er mulig, avslutter han.

Lars Helge Birkeland gikk på det som skulle vise seg å bli en norsk jubeldag.

Prestasjonene hans med børsen, begeistret NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith spesielt.

Etter Birkelands skyting utbrøt han:

– Det er kanskje det beste vi har sett hele sesongen. Helt utrolig.

Skiskytteren var enig i kommentatorens vurdering.

– Jeg er veldig fornøyd. Det fløt ekstremt bra på skytebanen og jeg er kanskje i årets beste skyteform, sa han etter å ha skutt blink ti av ti ganger under sin førsteetappe.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  SPORT
  Publisert:

  Den 49 år gamle rapperen er like godt trent som en fotballproff. Testresultatene er knapt til å tro.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5