Skiskyting

Mye bom, men Tandrevold imponerte med kjempeløp: – Bra det er én på rommet som er i godt humør

Ingrid Landmark Tandrevold var dagens norske lyspunkt.

Ingrid Landmark Tandrevold imponerte på torsdagens normaldistanse i Östersund. Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

  • Bernhard Veland

Ingrid Landmark Tandrevold traff på 19 av 20 skudd på skiskytterkvinnenes normaldistanse i Östersund torsdag.

Det var en av karrierens beste verdenscupresultat for den 23 år gamle Fossum-jenta, som tok VM-sølv på sprinten samme sted i mars.

Tandrevold skjøt om seieren på siste stående, men bommet én gang. Dermed ble hun slått av franske Justine Braisaz og Julien Simon, som fulgte opp de franske herrenes solide innsats fra sin normaldistanse onsdag.

Lenge lå hun an til tredjeplass, men ukrainske Julia Dzjyma gjorde det bra fra sitt sene startnummer og gikk inn til annenplass.

  • LEST DENNE? Fourcade på gråten etter seier: – Noen av de største i min karriere

Tandrevold fra et pressemøte før sesongstarten. Foto: Geir Olsen, NTB scanpix

– Stolt

– Det ser ut som at jeg detter utenfor pallen, men jeg er uansett veldig fornøyd og veldig stolt av meg selv. Dette har aldri vært min favorittdistanse, men jeg synes jeg mestrer det i dag, og det er jeg veldig stolt over, sa Ingrid Landmark Tandrevold til NRK.

Lag- og romvenninne Tiril Eckhoff bommet fem ganger og var sjanseløs på en god plassering. Men hun gledet seg på vegne av Tandrevold.

– Det var ikke så veldig gøy å gå der ute i dag. Jeg føler at jeg underpresterer til de grader. Men det er gøy at Ingrid presterer da, sa Eckhoff i et intervju med NRK.

– Det er bra å ha en på rommet som er i godt humør i hvert fall, flirte Eckhoff etter å ha fått løpet ødelagt på første stående skyting, der det kun ble to treff.

– Den ene serien med tre bom bryter meg ned, sakte, men sikkert.

Tiril Eckhoff fikk ingen god opplevelse på normaldistansen i Östersund torsdag. Foto: Geir Olsen, NTB scanpix

Langt bak

Braisaz vant med tiden 42.35,1, mens Simon endte 17,7 sekunder bak henne. Tandrevold ble slått med ytterligere 7,5 sekunder.

Også Marte Olsbu Røiseland slet i Östersund med fem bomskudd hver på standplass.

– Det blir for mye med fem minutter. Hvorfor skuddene ikke gikk inn, vet jeg ikke helt. Jeg følte at jeg var selvsikker og gikk på, men jeg får bare prøve igjen i neste løp, sa Røiseland, som hadde beste langrennstid. Hun kom i mål 2.34,5 minutter bak Braisaz. Eckhoff var ytterligere 1.09,6 bak. Dermed hadde hun ikke en optimal dag i løypa heller.

Thekla Brun-Lie bommet fire ganger på standplass og lå på ikke an til en plassering blant de 40 beste. Også Emilie Kalkenberg og Karoline Knotten går torsdagens løp i Östersund.

(100% Sport / NTB)

Les mer om

  1. Ingrid Landmark Tandrevold
  2. Marte Olsbu Røiseland
  3. Tiril Eckhoff