Skiskyting

Skuffet Bjørndalen nektet å snakke med pressen

Emil Hegle Svendsen ble det store lyspunktet for Norge på sprinten i Oberhof.

OL-plassen i fare for Bjørndalen etter ny tung dag.
  • Steffen Stenersen

Johannes Thingnes Bø gikk som vanlig lynraskt i sporet, men to bom på første skyting ødela mulighetene for den aller øverste plassen på pallen på sprinten i Oberhof fredag.

– Jeg klarer ikke helt å holde roen, og lar meg rive med litt. Det er noe jeg må jobbe med å bli bedre på, sier Johannes Thingnes Bø til NRK.

For Martin Fourcade var som vanlig sikkerheten selv på skytebanen, og med ti treff hjalp det ikke at Bø gikk som en vind i sporet. I mål var franskmannen ti sekunder foran nordmannen, med to runder mindre. Man trodde at de to store også skulle bli nummer en og to etter dette, men en annen nordmann ville det annerledes.

Les også

«Northugs ledere risikerer å gå på en ny Torino-smell»

Ole Einar Bjørndalen sliter med farten i sporet, kort tid før OL.

– Utrolig bra

Med fullt hus ganger to blandet Emil Hegle Svendsen seg inn i tetkampen. Ut på den siste runden var det kun sekunder som skilte han og Fourcade.

En sluttkjørt Svendsen klarte dog ikke å hente de nødvendige

– Jeg er meget imponert over Emil. Å gå så bra etter å ha vært borte så lenge med sykdom, sa NRK-ekspert Ola Lunde.

– Jeg hadde egentlig ingen forventninger. Jeg har ikke gått renn på én måned. Jeg kjente jeg var rusten, og var veldig sliten på slutten. Men da er det deilig å bli nummer to. Veldig artig, sier Emil Hegle Svendsen.

Les også

Bjørndalen kan bli vraket til OL: – Ingen selvfølge at han skal dit

Med kun tre verdenscuphelger igjen før OL, er kampene i full gang med tanke på plassene på laget. Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø, Lars Helge Birkeland, Emil Hegle Svendsen, Henrik L’abee Lund og Ole Einar Bjørndalen kjemper alle om plass på sprintlaget, som kan romme fem mann, men dette var siste sprint før OL-gullet skal avgjøres.

– For en kamp det er om plassene på det norske sprintlaget, sa Stabrun Smith.

– Det fungerer rett og slett ikke

Tarjei Bø klarte seg med en bom, og gikk inn 27 sekunder bak Fourcade til en femteplass, mens L’abee Lund misset totalt og havnet langt nede på listene.

En som har vært selvskreven de siste årene, er regjerende olympisk mester på distansen. Ole Einar Bjørndalen har dog slitt denne sesongen, og Per Arne Botnan i skiskytterforbundet uttalte torsdag at det ikke er noen selvfølge at Bjørndalen får billett til Sør-Korea.

Les også

Etterlengtet opptur for Tour-debutanten: – Dette betyr veldig mye for meg

Dermed er han avhengig av å vise seg frem i verdenscuprennene før OL.

Inn til første skyting var han dog 40 sekunder bak, og med to bom på samme skyting, ble det en svak dag for den norske skiskytterlegenden.

Han fulgte dog opp med fullt hus på andre skyting, men langrennsfarten førte Bjørndalen langt nede på lista. I mål var han 2 minutter og 15 sekunder bak Fourcade.

– Det fungerer rett og slett ikke for Ole Einar, sa Ola Lunde.

– Det spørs om han får forsvare gullet sitt fra Sotsji. Jeg tror ikke det er plass til Ole Einar Bjørndalen på det norske sprintlandslaget i OL, sa Stabrun Smith.

Ifølge TV 2 gikk Bjørndalen forbi pressen uten å si et ord.

– Det ble vanskelig for ham i dag, for vi plasserte ham i siste pulje og det er umulig å prestere der, sier skiskyttertrener Siegfried Mazet til TV 2.

Han legger til at det ikke er umulig at Bjørndalen fortsatt får OL-billett.

Fourcade vant den siste sprinten før OL, foran Svendsen og Thingnes Bø.

Les mer om

  1. Skiskyting
  2. Emil Hegle Svendsen