Skiskyting

Thingnes Bø gikk som et råskinn - men tapte prestisjeduellen

Martin Fourcade kunne endelig juble foran hjemmepublikummet.

Johannes Thingnes Bø ødela fellesstarten på første skyting i Annecy. Foto: NTB scanpix

  • Øystein Jorem
    Øystein Jorem
    Journalist Adresseavisen

Johannes Thingnes Bø har herjet de siste ukene, men det så svært mørkt ut allerede etter den første skytingen på fellesstarten i Annecy.

Mens Martin Fourcade og 13 andre løpere skjøt fullt, bommet Thingnes Bø to ganger, og ble liggende 35 sekunder bak etter første skyting. Storebror Tarjei Bø lå i tetgruppen, men bommet en gang på første liggende skyting.

På andre skyting gikk det bedre for Thingnes Bø, men siden flere av favorittene, blant annet Fourcade, også skjøt fullt hus, tok han ikke inn mange sekunder.

Men i langrennsløypa er nordmannen i kanonform, så forspranget ble halvert før tredje skyting.

– Det ligger an til et intens oppgjør, sa NRKs Anders Staburn Smith før den tredje skytingen.

Les også

Klæbo knekte Ustjugov med spektakulær avslutning: – En taktisk triumf

Fourcade skrudde opp farten

På den tredje skytingen ble det fullt hus på begge rivalene, og stillingen var lik. Men på den nest siste runden hadde også Fourcade fått opp farten, og Thingnes Bø tok ikke inn på franskmannen, snarere tvert imot. Franskmannen rykket fra gruppen han gikk i, og økte avstanden bakover.

Dermed var nordmannen avhengig av at Fourcade måtte sprekke totalt, enten på siste skyting eller på siste runde.

Men det er ikke uten grunn at Fourcade er en av verdens beste skyttere. Alle de fem siste blinkene gikk ned, selv med fullt hus for Thingnes Bø, gikk han ut 15 sekunder bak franskmannen.

Les også

Utilnærmelige Thingnes Bø med ny oppvisning: – Mitt beste løp i karrièren

Gikk for andreplassen

Dermed måtte nordmannen gå for å ta igjen Sjipulin og Lesser for å kjempe om andreplassen. Den jobben gjorde han før han hadde gått ut av stadion.

– Dersom han klarer å hente igjen Fourcade på den siste runden, da faller jeg ut av kommentatorboksen, sa Saburn Smith på NRK.

Selv om han tok sekunder på franskmannen ble det for langt forsprang. De to bommene på første skyting ødela for vinnersjansene, men han gikk likevel inn til en flott andreplass, 3,9 sekunder bak Fourcade.

– Førsteplassen var kjørt etter sise skyting. Jeg må gjøre det jeg kan etter at jeg dreit meg ut på liggende. Alt i alt får jeg mer enn jeg fortjener, sa Johannes Thingnes Bø etter målgang.

Les også

Ola Lundes hyllest til Thingnes Bø: - Kanskje noe av det beste jeg har sett en skiskytter gjøre

– Veldig fornøyd

Selv om han måtte se rivalen ta helgens siste seier, er han godt fornøyd med hvordan han har prestert så langt i sesongen.

– Det har vært en kjempebra helg, jeg er veldig godt fornøyd med den og starten på sesongen. Det var sikkert veldig befriende for Fourcade å få til dette nå, sa Bø.

Og selv om det ikke gikk helt som han hadde ønsket dette løpet, var det et solid løp han leverte i Frankrike.

– Det er et helt villt løp, med to bom er det nesten så han tar igjen Fourcade, det må vi ikke glemme. Han bekrefter hvilken fantastisk form han er i. Han har vist at han kan ta opp kampen med Fourcade i år, han har hatt en fantastisk start på sesongen, sa Staburn Smith etter løpet .

Tyske Lesser kom på tredjeplass. Erlend Bjøntegård kom på 10.plass og Tarjei Bø havnet på plassen bak. Lars Helge Birkeland kom på 16. plass.

Les mer om

  1. Skiskyting
  2. Johannes Thingnes Bø
  3. Skyting