Tarjei Bø: - Rimi-Hagen og jeg har en plan

Galgenhumoristisk Bø etter kollapsen.

Tarjei Bø hadde medaljehåp på lørdagens sprint. Det var bare såvidit han fikk karet seg med på søndagens jaktstart.

HOLMENKOLLEN (Aftenposten): Tarjei Bø hadde medaljehåp på lørdagens sprint. Det var bare såvidit han fikk karet seg med på søndagens jaktstart.

— Jeg håper på tåke og storm og slike ting. Det er det eneste som kan redde meg. Du ser hvor god skyting det er i dag, og blir det slik i morgen også, så blir det god skyting i morgen. Det må kommer noen skikkelige vindkast fra helikopteret til Rimi-Hagen, om jeg skal ha sjanse. Jeg leier han til å komme flyende inn når de første kommer inn, og så flyr han vekk når jeg kommer. Vi har en bra plan, vi, sa en leende Tarjei Bø.

Litt mer alvorlig ble han da han skulle forklare den meget nedslående innsatsen:

— Dette er så dårlig som det får blitt. Fryktelig kjedelig. Jeg fikk en dårlig start med bommen på liggende, og da visste jeg at jeg måtte kompensere på noe vis. jeg gikk «all in» på stående. Dere så jo hvordan det gikk, sa Bø.

— Litt for mye gass

Tre bom, så vi. Tre runder. Plass nummer 54 på resultatlisten og over to minutter bak suverene Martin Fourcade.

— Jeg prøvde å skyte mitt livs serie på stående, men det ble litt for masse gass, la han til.

— Det var egentlig mye bra med mixedstafetten, men den satt likevel hardere i (Bø mente selv han ødela Norges gullsjanse). Dette er jo så dårlig at det ikke biter på.

Alle de norske valgte å starte sent. Gullvinner Martin Fourcade var for lengst ferdig med sitt løp før Bø og Emil Hegle Svendsen la ivei.

- Var det en feil å starte så sent?

— Jeg vet ikke. Jeg gikk jo ikke tidlig, så det er vanskelig å si. Når man ser hvor mye Fourcade vinner med, så kan det ikke ha vært dårligere først. Man kan ikke vinne med så mye med dårlige forhold, fastslo storebror Bø som har god tro på medalje til lillebror søndag.

— Det var et veldig bra løp av Johannes. Det er jo sprinter han er, men nå har han skaffet seg et godt utgangspunkt. Han var vel den første av de som fikk strafferunder, så han har sjanse.

— Jeg kan ikke bare grave meg ned. Om jeg blir nummer ti eller 55 har ingenting å si bortsett fra utgangspunktet på jaktstarten. Jeg er her for å ta medaljer, sa Tarjei Bø.