Dale er skiskytternes frisør: – De er ikke så kresne noen av dem

HOLMENKOLLEN (VG) Her har du to verdensmestere i skiskyting og én frisør med børsa på ryggen ...

HEI SVEIS! Skiskytterne Sturla Holm Lægreid (t.v.), Johannes Dale og Vetle Sjåstad Christiansen (t.h.) slapper av før konkurransene under Holmenkollen Skishow.

Skiskytterne Sturla Holm Lægreid (24) og Vetle Sjåstad Christiansen (29) blant annet en ting til felles. De bruker samme «frisør», Johannes Dale (24).

Til Holmenkollen Skishow sist uke hadde Sturla Holm Lægreid kvittet seg med de mørke lokkene og viste frem sommersveisen.

– Jeg har corona-skrekk, så jeg kan ikke gå til frisøren. Der har jeg ikke vært på lenge, sier en kortklipt Holm Lægreid til VG.

Johannes Dale fikk frisøroppdraget. Han begynner å få erfaring på feltet. Det var han som fikset sveisen til Vetle Sjåstad Christiansen før vinterens VM i Pokljuka.

– Nå har jeg noe å falle tilbake på dersom det skulle gå galt med skiskytingen, sier Dale og ler godt.

– Jeg vet ikke om de ble så fornøyd, men jeg har i alle fall prøvd.

– Får du landslagets frisørjobb fordi du har utstyret eller kompetansen?

– Det er en blanding, og kanskje mest fordi jeg gidder å gjøre det. Det er ikke så mange gutter som gidder å bruke tid på det så da er jeg god kamerat og tar den når vi er ute på tur.

– Er ikke så kresne

Når landslagskollegene vegrer seg for å gå til frisøren, gjør Dale jobben.

– Da stiller jeg opp. De er ikke så kresne noen av dem, det skal de ha. Jeg var ganske skeptisk da jeg fikset Vetle i Anterselva (før VM). Det så ikke bra ut, men han var egentlig fornøyd, så da skal ikke jeg si noe på det.

– Og hvem klipper Dale?

– Det er det ingen av gutta som får lov til. De får ikke den oppgaven. Da må jeg hjem til kjæresten min. Hun stiller opp, sier Johannes Dale.

24-åringen har brukt tiden etter sesongslutt til å flikke på huset han og kjæresten Kristina Skjevdal kjøpte i vinter.

– Vi kjøpte et hus usett rett før VM og gikk i gang med litt oppussingsarbeid etter mesterskapet, sier Dale.

Han kom hjem fra VM i Slovenia med sølv på fellesstart og bronse på 20-kilometeren etter en sesong hvor han også tok sin første individuelle verdenscupseier.

Fremover blir det ikke tid til å gjøre like mye «husarbeid». Denne uken drar skiskytterne på høydesamling i Italia. Først 4. juli er skiskytterne tilbake i Norge igjen.

Johannes Thingnes Bø står over samlingen.

– Vi skal ha tre lange høydeopphold, og Johannes står over det første. Han ønsker å ha mer tid hjemme sammen med familien og foretrekker å trene litt mer hjemme nå, sier landslagssjef Per-Arne Botnan til VG.

I GANG IGJEN:  Sturla Holm Lægreid (i midten) sammen med Johannes Thingnes Bø (t.v.) og Tarjei Bø (t.h.) under Holmenkollen Skishow. Konkurransen i forrige uke vant Tarjei Bø.