Skiskyting

Svenskene snøt Norge for seieren på stafetten

Ankermann Vetle Sjåstad Christiansen snuste på seieren, men Norge måtte nøye seg med 2. plass på stafetten.

Vetle Sjåstad Christiansen var Norges ankermann på stafetten i østerrikske Hochfilzen.
  • Roar Lyngøy

Lars Helge Birkeland var førstemann ut for Norge på skiskytterstafetten i Hochfilzen. Han leverte feilfrie skytinger både på liggende og stående, men dessverre gikk det litt for sent på 7,5-kilometeren.

Ved veksling var Norge dermed halvminuttet bak ledende Sveits.

Henrik L'Abée-Lund var nestemann ut for det norske laget. Han trengte et ekstraskudd på første liggende etter å ha startet med en bom, men hadde halvert avstanden til Sveits til 16 sekunder.

Les også

– Jeg vil ikke være kjent som hun som sipper hele tiden

Nesten-flause

På stående ble det nesten flause for L'Abée-Lund. Han trengte tre ekstraskudd og unngikk såvidt strafferunde. Dermed var Norge fortsatt med i seierskampen, selv om de var 27 sekunder bak Italia ved veksling.

Så var det duket for Tarjei Bø. Han startet perfekt med feilfri skyting på liggende. På stående trengte han to ekstraskudd, men i sporet gikk det styggfort. Ved veksling var Norge på 4. plass, «bare» 16 sekunder bak ledende Italia.

Les også

Finsk jubeldag da de norske skiskytterkvinnene ble statister

Kamp med Sverige

Ankermann for Norge var Vetle Sjåstad Christiansen, som ble treer og tok sin aller første pallplass i verdenscupen lørdag. Han trengte ett ekstraskudd på liggende skyting, og gikk ut 18 sekunder bak ledende Sverige.

Svensken trengte to ekstraskudd, og det ga Norge muligheten. Christiansen skjøt feilfritt og var bare 4,7 sekunder bak svensken ut.

Svenske Sebastian Samuelsson gikk imidlertid meget bra, og i mål var han 3,6 sekunder foran Christiansen.

– Akkurat over mål var jeg lynende forbanna. Jeg hadde så lyst til å ta han svensken, men jeg jaget alt jeg kunne på hver runde, så jeg orket ikke bare, sa Christiansen til NRK etter målgang.

– Han er god på slutten, han Samuelsson. Det er ikke bare å hente ham selv om han er svensk.

Johannes Thingnes Bø sto over stafetten.

Les mer om

  1. Skiskyting
  2. Lars Helge Birkeland
  3. Tarjei Bø