Skiskyting

Svendsen om bronse-Bøs «brutale» periode: - Som å bli forlatt ved alteret

Emil Helge Svendsen sier at kompisen fortjener suksessen «utrolig mye».

Emil Hegle Svendsen gleder seg over kompisen Tarjei Bøs suksess.
  • Kurt Haugli
  • Ole Sagbakken

TRONDHEIM/KONTIOLAHTI: Han gikk seg opp fra en 36. plass til en 19. plass, Emil Hegle Svendsen. Og var tålig fornøyd, til tross for alt håp om det som ville blitt en sensasjonell medalje røk med to bom på den andre skytingen.

Emil Helge Svendsen ble nummer 19 på jaktstarten søndag. For kompis Tarjei Bø er imidlertid VM en stor suksess så langt. Bø ble nummer tre igjen søndag.

Nå ser 29-åringen fram mot torsdagens normaldistanse, men tok seg samtidig god tid til å skryte av kompis Tarjei Bø etter jaktstarten. Storebror Bø står nå med tre bronsemedaljer i mesterskapet.Søndag vant tyske Erik Lesser foran russiske Anton Shipulin, og mens yngstebror Bø sprakk holdt Tarjei Bø hodet kaldt – og ble Norges beholdning.

— Han fortjener dette utrolig mye, slik han har slitt i vinter, sier Hegle Svendsen til Aftenposten.

Les også

- Jeg skyter bedre, men formen er mye dårligere

Bø best i test

For i sommer var det Bø som var best av landslagsgutta. På trening. Og på tester.

Da adressa.no snakket med Hegle Svendsen og Ole Einar Bjørndalen under åpningshelga på Beitostølen i fjor høst, var begge klare på at Bø ville bli mannen å slå denne vinteren.

Her jubler Tarjei Bø over bronsen på jaktstarten.

Men han har vært mye sykdomsplaget de siste årene, og har flere ganger måttet tåle å være helt ned på 50-tallet på resultatlistene.— Tarjei lå jo klart best an i sommer, så han har vært gjennom en brutal periode. Det er jo som å være forlovet med den deiligste dama, for så å bli forlatt ved alteret, illustrerer Hegle Svendsen.

Før han følger opp sitt eget utsagn:

— Dette var kjempemorsomt for Tarjei!

Les også

- Tarjei har roet seg litt

— Skjerpe litt mer

Selv hadde Hegle Svendsen et slags medaljehåp da han startet, 1 40. min bak sprintvinner Johannes Thingnes Bø. Og formen i sporet er på oppadgående, slik at det var den andre liggende-skytingen som ødela.

— Jeg så da jeg gikk ut i den første strafferunden at jeg ville vært 45 sekunder bak med fullt hus. Irriterende, ettersom jeg tror det er mulig å ta ti plasser på hver skyting om man skyter kjapt og feilfritt, sier Hegle Svendsen til Aftenposten.

Nå ser han framover til torsdagen.

— Jeg er nødt til å skjerpe meg litt mer. Klarer jeg det, er det muligheter. Jeg kritiserte forholdene her for noen dager siden, men nå er det hardt og fint i løypene. Jeg gleder meg, sier han.

Les også

  1. Gull-Bø: – Flaut å grine på TV, men dette er skikkelig stort