VM-vinner Fourcade til kong Harald: «I’ll come back»

Den suverene vinneren fikk seiershilse på kong Harald etter løpet.

Kong Harald tar imot gullvinner Martin Fourcade i Holmenkollen.

HOLMENKOLLEN: Han har selvtillit, utstråler styrke, smiler og småsnakker med legenden Ole Einar Bjørndalen på den internasjonale pressekonferansen etter å ha tilnærmet utklasset sine konkurrenter på sprinten. Martin Fourcade virker uovervinnelig om dagen.

Les også

Kanonløp av Bjørndalen (42) i Kollen-VM: - Det er helt utrolig

Kongen hilste på

Etterpå ble det tur på kongetribunen for andre gang på tre dager. Han fikk spørsmål om hva han hadde sagt til kongen. Han svarte med en lettere omskrevet versjon av Arnold Schwarzeneggers Terminator-sitat.

— I’ll come back sa jeg til kongen, fortalte Fourcade media og smilte.

Og det er mange grunner til at mannen som virker uslåelig om dagen fort kan være tilbake på kongetribunen allerede i morgen. Han er sikker på standplass og hadde den klart beste langrennstiden.

— Dessuten er det jaktstarten som på mange måter er min favorittdistanse, fortalte han.

Bjørndalens prestasjon

Søndag går han ut med et forsprang på 26 sekunder til sølvvinneren Ole Einar Bjørndalen.

Bjørndalen var mer enn fornøyd med sølvet og han kunne ikke fått lovpriset Fourcade nok etter løpet.

— Han er kanskje den mest komplette skiskytter noen gang. Han vinner verdenscup og han vinner i mesterskap, fortalte mannen som selv er en legende og som i sin tid dominerte skiskyttermesterskap på samme måte som Martin Fourcade er i ferd med å gjøre nå.

Bjørndalen ser en stor forskjell på seg selv i sine velmaktsdager og Fourcade.

— Jeg hadde kanskje et toppnivå som var høyere enn det Fourcade har, men jeg var ikke like jevn. Jeg satset på mesterskap og jeg hadde mine favorittdistanser. Han er god til alt dette, sa en veldig lettet Bjørndalen etter at det hele var over.

Skryter av norsk publikum

Fourcade gikk på mange måter på sin andre hjemmebane. Den viktige sommertreningen er i stor grad gjennomført i Kollen. Han bodde i byen i et par tre måneder sist sommer. Han var da også raus med skryt til det publikum i Kollen.

— De heier på alle. Det var virkelig fantatstisk å gå der ute. Publikum ga meg ekstra styrke. Og så var det hyggelige at det var en del franske fans her ogsp, sa han smilende.

Martin Fourcade har allerede to gull i VM. Det tredje kan fort komme søndag.