Skiskyting

Dobbeltseier til Bø-brødrene: – Lykkelig for at jeg nærmer meg lillebror

Tarjei Bø var nær å snyte lillebror for seieren i Östersund.

Johannes Thingnes Bø leverte nok et superløp i Sverige.
  • Nicholas Bergh
    Journalist

Johannes Thingnes Bø traff på ni av ti skudd og vant søndagens sprint i verdenscupen i skiskyting i Sverige. Tarjei Bø ble nummer to.

– Jeg er bare lykkelig for at jeg nærmer meg lillebror. Han ser at det lukter svidd av storebror, sier Tarjei Bø til NRK.

– Jeg skjelver. Jeg skjelver, sier lillebror Thingnes Bø og gliser.

Strålende fornøyde

Fjorårets suverene verdenscupvinner skjøt én bom på liggende skyting, men slo tilbake med full hus på stående. I tillegg gikk han forrykende i sporet.

Det var nok til å vinne sesongens første individuelle verdenscuprenn klart. 26-åringen var 19 sekunder foran storebror Tarjei Bø på annenplass. Russiske Matveij Eliseev ble nummer tre, 0,9 sekunder bak.

– Vi er strålende fornøyd med dobbeltseier, sa Thingnes Bø til NRK.

– Deilig å være gode, gamle Tarjei

Tarjei Bø skjøt fullt hus på liggende skyting og hadde god fart i sporet, men på stående skyting brukte han lang tid, og bommet i tillegg på sitt siste skudd. Dermed glapp seieren. 31-åringen endte likevel på en meget sterk annenplass.

– Det er så deilig å være gode, gamle Tarjei igjen. Det er deilig å kunne bruke alle girene på racerbilen og bare klinke til. Jeg har trent kjempebra og forsøkt å finne tilbake til god, gammeldags gulloppskrift. Det er en kjempegod følelse å kunne kjempe om seieren, sa en strålende fornøyd storebror Bø til NRK.

Tarjei Bø imponerer i sesonginnledningen.

Johannes Dale imponerte også og gikk inn til en 7.-plass, rett foran landslagskompis Erlend Bjøntegaard.

På forhånd var det mye snakk om duellen mellom Thingnes Bø og Martin Fourcade. Franskmannen ledet etter første skyting, men med to bom på stående måtte han se langt etter seieren.

Lørdag innledet de norske skiskytterne sesongen med annen- og tredjeplass i henholdsvis blandet stafett og parstafett.

(©NTB)

Les mer om

  1. Skiskyting
  2. Johannes Thingnes Bø
  3. Tarjei Bø