Skiskyting

Skiskyttergutta mener smørebom ødela norsk stafettfest: - Emil ble avkledd med dårlige ski

«Alle» trodde Norge hadde seieren i lomma, men Emil Hegle Svendsen sviktet på sisterunden.

SVIKTET: Emil Hegle Svendsen gikk ut i ledelse, men ble tatt igjen på sisterunden av søndagens stafett. Her er han fra lørdagens renn. NTB scanpix

 • NTB

Emil Hegle Svendsen gikk ut i soleklar ledelse på sisteetappen for Norge. Da Svendsen gikk ut først fra siste skyting, trodde alle på norsk seier. På sisterunden ble imidlertid Svendsen tatt igjen av Anton Sjipulin (28). Svendsen stivnet helt og hadde ingen sjanse på oppløpet mot russeren.

Tarjei Bø gikk en sterk etappe og sendte Svendsen ut i klar ledelse. Da Bø ble intervjuet av NRK etter Svendsens siste skyting, ble han nærmest gratulert med seier.

— Dette holder til seier. Emil har ti sekunder på Sjipulin og det tror jeg skal gå bra, svarte Bø.

Skylder på dårlige ski

Det holdt imidlertid ikke inn. Svendsen sviktet på sisterunden, og Russland gikk inn til seier på stafetten i Hochfilzen. Frankrike tok tredjeplassen.

Etterpå mente lagkameratene at Svendsen hadde dårlige ski.

— Vi hadde aldri tapt om Emil hadde hatt greie ski. Jeg må bare si det: I dag blir Emil avkledd på grunn av dårlige ski, sier Bø til NRK.

— Jeg er ganske sikker på at det er på grunn av skia. Du ser det nesten... Jeg håper dere som ser dette på tv og dere som filmer også ser det, fortsetter Bø.

— Det var en stor bom på skiene. Med like gode ski som russeren, eller OK minus glid, hadde det blitt seier. Det er bare å beklage, sier Svendsen til TV 2.

Les også

Tarjei Bø misset pallen på siste skyting

Thingnes Bø gikk Norge opp i tet

Henrik L'abee-Lund og Johannes Thingnes Bø gikk de første to etappene for Norge.

Ved første veksling sendte Henrik L'Abée-Lund ut Johannes Thingnes Bø 27,4 sekunder bak teten etter å ha skutt to fulle hus med hjelp av to ekstraskudd på stående.

– Jeg er fornøyd med at jeg tar ekstraskuddene. I sporet hadde jeg ikke mer å gi på sisterunden, sa L'Abée-Lund til NRK etter etappen.

Under gode skyteforhold unngikk også Thingnes Bø strafferunder etter å ha hentet seg inn på siste skyting med to ekstraskudd. Ved veksling hadde 22-åringen gått Norge opp i tet sammen med Russland.

– Det var litt aggresjon fra gårsdagen som måtte ut, så jeg bestemte meg for å gå mitt eget løp og være offensiv, sa Bø til NRK.

En feilfri serie på liggende og offensiv skyting på stående gjorde at storebror Tarjei Bø ga Emil Hegle Svendsen en ledelse på 30,8 sekunder ut på sisteetappen, foran Russland og Sverige.

Selv om Hegle Svendsen skjøt feilfritt på første skyting, tok Sjipulin innpå og gikk til slutt forbi nordmannen etter siste skyting, hvor begge måtte bruke to ekstraskudd.

 1. Les også

  Norge langt bak på kvinnestafetten

 2. Les også

  Eckhoff med imponerende jaktstart: Gikk seg opp 25 plasser

Relevante artikler

 1. SKISKYTING

  Bø-brødrene ordnet opp da Bjørndalen skjøt seg bort

 2. SKISKYTING

  Norge fortsatte den sterke rekken: Vant stafetten overlegent i Rupholding

 3. SKISKYTING

  Tysker knuste Bjørndalen og Bø på jaktstarten

 4. SKISKYTING

  Norsk gull på VM-stafetten: - Det er ubeskrivelig deilig

 5. SKISKYTING

  Thingnes Bø stivnet: - Det var syrefest

 6. SKISKYTING

  Fourcade vant suverent da de norske skjøt seg bort