Djupvik: - Nå blir jeg tatt for å være historieløs, men det driter jeg i

Sportssjefen kaller den norske superlørdagen for den viktigste i norsk skiskytings historie.

HISTORIELØS? Morten Aa Djupvik mener at norske skiskyttere har sørget for historiske bragder utenom det vanlige i VM allerede.

HOLMENKOLLEN: Dagen da Tiril Eckhoff tok gull, Ole Einar Bjørndalen tok sølv og Johhannes Thingnes Bø gikk inn til en fjerdeplass har fått skiskytternes relativt ferske sportssjef til å ta frem de store ordne.

— Det var en av de viktigste dagene i norsk skiskytings historie, sier sportssjef for norske skiskyttere, Morten Aa Djupvik.

Slik var superlørdagen:

Les også

Her blir Eckhoff hyllet foran 15.000: - Jeg hadde ikke flere tårer igjen

Les også

Kanonløp av Bjørndalen (42) i Kollen-VM: - Det er helt utrolig

Tar lett på det

Han vet at godt at hans historieskriving kommer til å være omstridt.

— Noen kommer til å ta meg på at jeg er historieløs, men det driter jeg for så vidt i, sier Djupvik.

For det skal noe til for å ha gjort noe som setter Eirik Kvalfoss, den yngre Ole Einar Bjørndalen, Liv Grete Skjelbreid og Tora Berger i skyggen. Men han gjør et forsøk på å begrunne sine store ord.

— Det handler om en gammel mann som presterer. Etter at de to store på kvinnesiden la opp er vi ikke så godt vante med gode resultater de siste årene. Nå kommer en ny jente, Tiril, som blir verdensmester. Det er fantastisk, sier han med sedvanlig entusiasme.

Fra langrenn til skiskyting

Morten Aa Djupvik er alltid en mann som vil vil fremstå som positiv. Bragdlørdagen da Norge innledet VM på hjemmebane har fått ham til å se lyst på det meste.

Mannen som tidligere var herretrener for Petter Northug og co, er nå sportssjefen for langrennsløpere med gevær. En stilling han tok over for ganske nøyaktig ett år siden. Han har opplevd suksess i VM på hjemmebane i Kollen før. Det var han som ledet herrenes gullrush de legendariske dagene i Holmenkollen i 2011. Nå er han tilbake som idrettsleder med store mål.

— Det som ble vist av Tiril Eckhoff på lørdag var bare så utrolig moro. Det viser at det kommer noen bak og at det er mulig for ei norsk jente å stå på toppen, sier han.

Hans mål er at Norge skal bli beste nasjon i VM. Akkurat det kan bli vanskelig ettersom Martin Fourcade nærmest på egen hånd sørger for at det blir Frankrike som stikker av med den tittelen.

Bjørndalen gjør ham målløs

Det er ikke bare jenter som får ham til å smile. Han er ikke mindre imponert over Ole Einar Bjørndalen som nærmest opphever fysiske lover og tar to sølv i løpet av helgen i en alder av 42 år.

— Akkurat det er det vanskelig å beskrive. Jeg blir målløs, sier Djupvik om hans prestasjoner.

Og med sedvanlig lyst sinn så depper han ikke over at Tiril Eckhoff fikk solid nedtur på jentenes jaktstart. Hun skjøt seg ut av alle medaljekamper med sine tre bom på siste stående.

— Uansett har vi et godt jentelag nå. Det er gledelig og jeg tror at vi kan ha flere løpere i toppen på onsdagens 15 kilometer, sier Djupvik.