Skiskyting

Slik blir VM i skiskyting: NRKs største satsing siden 2011

Innskytingen direkte. Fyldige sendinger fra både Holmenkollen og Universitetsplassen. Pling i Kollen. NRK satser knallhardt på VM i skiskyting.

Noen av NRK Sportens reportere, kommentatorer og programledere under VM skiskyting: Karen-Marie Ellefsen, Anne Rimmen, Ole Rolfsrud, Dag Erik Pedersen, Line Andersen og Ida Nysæter Rasch.
 • Espen Hansen
  Aftenposten

— Jeg har ikke noe imot en norsk gullmedalje eller tre. Men vi skal lage god underholdning uansett, lover redaksjonssjef Janne Fredriksen.

Torsdag var det to uker til første konkurransedag under VM i skiskyting i Holmenkollen. For NRK blir dette den største satsingen på et sportsarrangement siden VM i nordiske grener i 2011. I tillegg til sendinger fra både øvelsene i Holmenkollen og medaljeutdelingene på Universitetsplassen, skal statskanalen ha folk på utøverhotellet og på Karl Johan.

Helt nytt er at skiskytternes innskyting skal vises direkte.

— Det blir nesten som en slags prolog. En spennende inngang til konkurransene. For noen uker siden fikk for eksempel Tiril Eckhoff trøbbel under innskytingen, og det kan bli interessant, forteller redaksjonssjefen.

Slik er status for de norske løperne to uker før VM

Stor interesse

Innskytingen starter en time før selve konkurransen, og den skal følges av kommentator Andreas Stabrun Smith, Halvard Hanevold og Ola Lunde.

— Vi prøvde oss så vidt under VM i Kontiolahti i fjor, men dette er første gang innskyting blir en uttalt del av sendingen, legger Fredriksen til.

19 sendeselskaper fra 11 nasjoner har meldt sin ankomst til Oslo og Holmenkollen. I tillegg er det flere nasjoner som tar NRKs bilder og kommenterer hjemmefra. Eurosport har rettigheter og sender til ca. 60 land. Også utenfor Europa sender en rekke land fra idrettsfesten i Oslo.

Kommentatorer og programledere er bare kjente ansikter fra NRKs sportssendinger og i ekspertkorpset sitter Liv Grete Skjelbreid, Torgeir Bjørn, Halvard Hanevold og Ola Lunde.

«Pling i Kollen»

Humoristen Nicolai Ramm skal sammen med svensken Robin Bryntesson gi deg historiene du ikke visste du ville vite om skiskytterne. De to har fått en helt annen tilgang til skiskytterne enn det som er vanlig. Innslagene skal både sendes i forbindelse med konkurransene og på sen kveldstid under tittelen: «Pling i Kollen».

Duoen Erik Solbakken/Hasse Hope skal gripe fatt i folk på Karl Johan på sin særegne måte.

En stor utfordring i Holmenkollen viser seg ofte å være tåken. Tidligere i år ble hopprennet avlyst, og forrige gang det var VM i Holmenkollen ble herrestafetten avbrutt på grunn av tett tåke.

— Så lenge det blir konkurranser skal vi vise at vi har den aller beste TV-produksjonen av skiskyting, lover Janne Fredriksen.

Mesterskapet sendes både på TV, radio og nett. Åpningsseremonien 2. mars sendes også direkte med Nadia Hasnaoui som programleder.

Konkurransene varer fra 3.–13. mars.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor du får høre hvordan det er å få grisejuling i Holmenkollen og hvor Lionel Messi kanskje rappet straffe-ideen sin fra:

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  KULTUR
  Publisert:

  Hun ble trukket penger via suspendert Facebook-konto: – Ingen hjelp fra Meta

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5