Skiskyting

Hegle Svendsen: - Ser ikke ut som jeg klarer mange VM-gull

Skiskytteren tror på få individuelle medaljer, men håper på stafettseier i mesterskapet som starter torsdag.

Emil Hegle Svendsen tviler på at han kan kopiere VM-suksessen fra 2013.

Emil Hegle Svendsen klamrer seg til håpet om at formen er i anmarsj, men tviler på at han blir VM-konge nok en gang.

Trønderen gjorde nesten rent bord med fire gull og én bronsemedalje på seks øvelser i forrige skiskytter-VM i Nove Mesto na Morave. Nå har han hatt en trøblete vinter og er litt usikker. Er det mulig å gjenskape suksessen fra 2013 i Kontiolahti?

— I forrige VM husker jeg at jeg hadde en veldig fin ro. Jeg var fokusert på det jeg skulle gjøre og hadde prikket inn formen veldig bra både fysisk og skytemessig. Jeg leverte ymse skyting helt fram til VM, og resultatene varierte litt. Men akkurat i mesterskapet skjøt jeg veldig bra , mimrer Svendsen.

— Nøkkelen til det var at jeg fant noen småting, slik man av og til gjør. Noe man kan klamre seg til. Det fungerte, og det var gøy, legger han til.

Les også

Har lagt Kollen-marerittet bak seg

Håpet lever

I år står han over åpningsdistansen, mixedstafett, etter sykdomstrøbbel. Svendsen trenger ekstra tid og vil konsentrere seg fullt og helt om lørdagens sprintløp og det som følger senere i mesterskapet.

— Kan du bli VM-konge igjen?

— Ut fra det som har skjedd etter jul er den sjansen veldig skral. Men det går an å gjøre det veldig bra selv om man ikke er VM-konge. Man må rett og slett gjøre så godt man kan. Jeg vet at oppladningen ikke har vært optimal, at jeg har vært i bedre form før og alt det der. Men jeg klamrer meg til håpet og gjør alt jeg kan, lover 29-åringen.

Han vant gull på mixedstafett, sprint og jaktstart for to år siden. Deretter sto han over normaldistansen før det ble seier på stafetten og bronse på fellesstarten.

Les også

Svendsen: – Blir jeg listefyll, er det også en opplevelse

Misfornøyd

Man kan trygt si at Svendsen har overvunnet sykdom raskt tidligere. Blant annet foran OL-suksessen i Vancouver i 2010. — Da var jeg syk i ti dager før mesterskapet og reiste hjem med to gull. Så det finnes muligheter. Man må aldri gi opp. Det har jeg lært meg gjennom de årene jeg har vært med, sier han.

Han har ikke hatt toppformen inne siden jul. Om han skulle gjenfinne den i Kontiolahti, må han faktisk bli VM-konge for at han skal kunne kalle sesongen en suksess.

— Jeg kommer ikke til å se tilbake på denne sesongen som vellykket med mindre jeg tar mange gull i VM. Og det ser det ikke ut til at jeg klarer akkurat nå. Men får jeg med meg en individuell medalje og gull med guttene på stafetten, skal jeg være fornøyd, sier Svendsen.

Skiskytter-VM åpner med mixedstafett torsdag. Lørdag går både herrene og kvinnene sprint.

(©NTB)

Les også

  1. Fem nye tatt ut til VM i skiskyting

  2. Norge var sjanseløse på herrenes stafett i Kollen

Les mer om

  1. Emil Hegle Svendsen