Skiskyting

Bjørndalen overrasket alle: - Jeg skal bli pappa

Ole Einar Bjørndalen avslørte at han fortsetter — og at han skal bli pappa.

svp://111336?view=ap
  • Steffen Stenersen
Ole Einar Bjørndalen offentliggjorde tirsdag at han fortsetter karrieren.

På en pressekonferanse i tirsdag morgen gjorde Ole Einar Bjørndalen det klart at han ikke kommer til holde ord denne gangen heller. Han fortsetter, før han sjokkerte pressekorpset med nyheten: — De fleste har vel fått med seg at jeg har hatt et bra vennskap med Darja. Nå har det utviklet seg litt. Vi har kommet så langt at vi har blitt et par. Og nå skal vi bli foreldre. Jeg skal bli pappa, sa han og mottok applaus fra salen.

Bjørndalen er kjæreste med den hviterussiske skiskytteren Darja Domratsjeva. At legenden skulle fortsette var kanskje ikke den største overraskelsen på denne tirsdag morgen. Det var da han annonserte nyheten om barn og sitt forhold til Darja Domratsjeva at et fulltallig pressekorps hevet øyenbryn og smilte.

Han har i et par år hatt et forhold til Domratsjeva, men har ikke vært villig til å snakke om det. Bjørndalen har tidligere vært gift med den italienske skiskytteren Natalia Santer. De gikk fra hverandre i 2012. ## - Like stor motivasjon som da jeg var 20

Daria Domratsjeva og Ole Einar Bjørndalen venter barn.

Termin er i oktober i år, men Bjørndalen er klar på at han fortsetter karrieren for fullt.— Jeg gleder meg til begge deler, men mest til å bli far, sier Bjørndalen.

- Jeg har en enorm motivasjon. Like stor som da jeg var 20 år, sa Bjørndalen på pressekonferansen.

- Var det noe som helst som talte for å stoppe karrieren? fikk han spørsmål om.

— Kroppen responderer på trening. Jeg gleder meg hver da til å ta fatt på treningsøktene. Det er lite som er annerledes enn for 25 år siden, så det var lite som talte for det, svarte Bjørndalen.

Ved å fortsette karrieren, gir også Bjørndalen seg i utøverkomiteen i IOC, da han føler han ikke kan bidra så mye som han bør.

Ti grunner til at Bjørndalen bør forsette:

Les også

Denne 44-åringen herjer i verdens beste hockeyliga: Klatrer på historisk liste

— Det å gi seg på topp er ikke noe tema for min del. Jeg har stor glede av å trene. Det er aldri noe pes å motivere seg til ny sesong. Da ser jeg ingen grunn til å slutte, sa Bjørndalen.

Mange som ga råd

Det var en blid og lykkelig skiskytterlegende som lavmælt fortalte om hvorfor han fortsatt skal være med å slåss blant de aller beste.

— For to år siden var det mange både eksperter og miljøet rundt meg som mente at jeg burde legge opp. Denne gangen har det vært helt mostatt. Det har vært mange som har ment at jeg burde fortsette, sa han med et smil.

En av de som var skeptisk for to år siden var hans lege Lars Kolsrud. Kolsrud er vel den som kjenner kroppen til Bjørndalen best etter ham selv.

— Lars var positiv denne gangen. Mer positiv enn forrige gang det var snakk om dette.

Han forteller også at han fortsatt har store utviklingsmuligheter. Både på utstyr, skyteteknikk og langrennsteknikk ser han bare muligheter. Han er en utøver som aldri slutter å lete etter nye metoder. Den siste sesongen har han hatt tett samarbeid med sesongens ubestridte ener i langrennssporet, Martin Johnsrud Sundby.

— Det han gjør er inspirerende og har vært en stor motivasjon, sier Ole Einar Bjørndalen.

Skulle slutte etter Sotsji

For snart tre år siden sa Ole Einar Bjørndalen at OL-sesongen med Sotsji som en slags finale skulle bli hans siste.

- Ekspertene sa allerede i 2002 at jeg burde gi meg, etter toppsesongen med fire OL-gull. Det var ikke noe tema for min del da. Jeg var vel egentlig klar på at 2014 var min siste sesong. Så ble det suksess i OL, og da var det greit å kjøre på videre. Nå er det samme greia, jeg er 42 år, men nå sier eksperter og media at jeg skal fortsette, sa en blid Bjørndalen.

Allerede før han vant gull på sprinten i Sotsji hadde han bestemt seg. Han ville ta to nye år og avslutte det hele med karrierestopp med VM på hjemmebane i Oslo i dag. Men han avslørte ingenting før sesongen var over.

  • Russerne elsker de norske skiskytterheltene: - Det er galskap

Hemmelighetsfull

Ole Einar Bjørndalen ankommer pressekonferansen på Olympiatoppen.

Heller ikke denne gangen ville skiskytterlegenden fra Simostranda avsløre noe som helst før sesongen var over.— Dere skal tidsnok få vite det. Nå bruker jeg all energi og fokus på VM, sa han gjennom hele sesongen.

I dag bestemte han seg. Han fortsetter. 42-åringen føler at han har mer å og etter en vellykket sesong hvor han nådde sine mål, stafettgull, to sølv og en bronse i VM. Han tok sin 95 verdenscupseier i skiskyting og nå vil han ta flere.

Motivasjonen mangler ikke

Treningsmaskinen føler at han har mer å gi og at han har lyst til å fortsette.

Mannen som debuterte i verdenscupen i 1993 og OL-debuterte på Lillehammer i 1994 sikter seg nå inn mot idrettsbragder verden knapt har sett.

Vil du lese mer om Ole Einar Bjørndalen?

Les også

  1. Fire bevis på at han ikke er for gammel

  2. Bjørndalen (42) tok sin 42. VM-medalje: - Jeg er stum av beundring

  3. Kanonløp av Bjørndalen (42) i Kollen-VM: - Det er helt utrolig

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor Lars Tjærnås forteller om masseslagsmål på Stamford Bridge hvor han selv fikk delt ut noen lusinger:

svp://111336?view=ap