Skiskyting

Bjørndalen og Domratsjeva bygger sitt eget lille OL-lag

Ole Einar Bjørndalen og Darja Domratsjeva legger store planer for OL-sesongen.

Ekteparet Domratsjeva/Bjørndalen tok medalje på samme dag i VM. Neste år er det OL som er det store målet for småbarnsforeldrene. Derfor bygger de sin egen organisasjon for å kunne satse begge to.
  • Kurt B. M. Haugli
    Journalist

HOLMENKOLLEN: Selv om det er verdenscupavslutning på hjemmebane i Kollen i helgen, ligger OL i Pyeongchang langt fremme i tankene til legenden fra Simostranda. Det blir den siste sesongen for 43-åringen.

Og den sesongen skal familien Bjørndalen/Domratsjeva bruke til å være både småbarnsforeldre og å ha drømmer håp om medalje i OL.

Nådde de store målene

I september i fjor ble Xenia født. I vinter har datteren til skiskytterparet Ole Einar Bjørndalen og Darja Domratsjeva vært med på tur. Mamma og pappa har gått for medaljer og verdenscuppoeng. Xenia har sovet og kost seg.

– At vi begge tok medalje i VM, var bedre enn forventet. Det var viktigere at Darja tok medalje enn det var det for min del. Hun hadde vært syk ett år og gravid ett år. At hun klarte å komme i en helt grei form og skyte fullt hus den dagen i Hochfilzen, var imponerende, sier Bjørndalen.

Ole Einar Bjørndalen skal gå i Holmenkollen i helga.

På samme dag i VM tok familien to medaljer. Først var det Darja som tok sølv på jaktstarten. Senere på dagen vant Bjørndalen bronse på herrenes jaktstart.

Bygger sitt eget lag

Neste sesong er det OL som er målet. Det har det på mange måter denne sesongen også vært. Tidligere i vinter sa Bjørndalen at alt han gjorde denne sesongen nærmest var som forberedelser til neste sesong å regne.

Han har gjort det klart at dette blir hans siste sesong. Ikke alle tror det er mulig. Han forsøkte å legge opp etter OL i Sotsji. Det gikk ikke.

Roger Grubben skal være trener for familien Bjørndalen/Domratsjeva denne sesongen.

I oppkjøringen til OL-sesongen blir familien som et eget skiskytterlag. Roger Grubben, som har vært trener for Bjørndalen i mange år, er nå leid inn som trener for dem begge. En person er ansatt for å passe på lille Xenia som blir ett år gammel i september.

– Jeg bygger meg opp til å gå så mange renn som mulig. Det har vært veldig mye å organisere denne sesongen, men jeg har hatt mye energi, så det har gått greit. Men jeg tåler ikke mange slike år, sier han.

Minsk og Obertillach

De kommer til å ha base i Bjørndalens hjem i Obertilliach i Østerrike og Domratsjevas hjemby Minsk i Hviterussland. Utenfor Minsk har hun allerede gående et husprosjekt.

– Det blir ikke snakk om innflytting før etter OL, sier Ole Einar Bjørndalen.

– Og da blir dere bosatt i Minsk?

– Nei, det er altfor tidlig å si. Det kommer mye an på hva Darja gjør med karrièren etter 2018. Og så handler det jo også om jobb, sier 43-åringen som innser at han en gang på vårparten neste år må se seg om etter annet betalt arbeid etter å ha vært skiskytter på heltid i 25 år.

PS! Fredag hadde Bjørndalen en tung dag på skiskyttersprinten i Holmenkollen. – Det var fryktelig tungt fra start til mål. Det var ingen krefter i det hele tatt. Da jeg skulle begynne å trykke på litt, var det bare helt dødt, sa Bjørndalen til NTB etter målgang.

Ole Einar Bjørndalen møtte onsdag mediene foran verdenscupavslutningen i Kollen denne helgen.

Les mer om

  1. Ole Einar Bjørndalen
  2. OL
  3. Hviterussland