Skiskyting

Norsk stafettjubel i skiskyting

<p>To gull på samme dag i Kontiolahti.</p>

Kontiolahti, Finland 20120223.Gullaget på 3 x 6 km under skiskytter-VM for junior torsdag i Kontiolahti i Finland, fra venstre Marion Rønning Huber, Thekla Brun-Lie og Hilde Fenne. Marion Rønning Huber holdt hodet kaldt og fikk ned den siste blinken med det siste skuddet på aller siste skyting. Dermed ble det norsk skiskyttergull til kvinnene i juniorklassen torsdag. Foto: Ole Kristian Stoltenberg / Scanpix
  • Knut Langeland
Kontiolahti, Finland 20120223.Etter å ha avsluttet 35 års gulltørke i junior-VM for menn i skiskyting var det historisk sus over seieren den norske kvartetten sikret seg på 4 x 7,5 kilometeren torsdag. Fra venstre Johannes Thingnes Bø, Erling Aalvik, Vetle Sjåstad Christiansen og Marius Hol..Foto: Ole Kristian Stoltenberg / Scanpix

De norske skiskytterne tok gull for både herrer og damer i junior-VM Kontiolahti i dag. På det norske damelaget gikk vossingen Hilde Fenne, mens Johannes Thingnes Bø representerte Vestlandet på herrelaget. De gjorde begge solide etapper.

Fenne skaffet Norge et stort forsprang på sin annenetappe. Hun lå 43 sekunder bak ved veksling, men gikk rett i tet.

— Jeg bare kjørte på og hadde bra fokus på skytingen. Jeg klarte det jeg skulle gjøre, og det var fantastisk moro å gå i dag , sa Fenne.

Ankerkvinnen Marion Rønning Huber innrømmet at hun var nervøs. Ristingen på standplass på siste skyting skyldtes like mye at hun i tillegg var sliten.

— Men jeg fikk ned den siste blinken og holdt til mål. Kjempegøy, sa Rønning Huber.

I mål var Italia 16,6 sekunder bak, mens Ukraina på bronseplass endte 24 sekunder bak den norske trioen.

Mens det var jevnt og spennende på jentesiden, ble det langt mindre dramatisk blant guttene. Det norske laget vant til slutt med nesten halvannet minutts margin til Tsjekkia på andreplass. Russland tok bronsen bare en tidel bak der igjen.

Gullet var det første for Norge i junior-VM siden 1977.

Det norske laget klarte seg gjennom de fire etappene uten strafferunder. Det ble brukt ni ekstraskudd.

Johannes Thingnes Bø gikk ut litt bak teten på sin annenetappe, men han la snart resten av feltet bak seg. Langt bak også. Ved veksling ledet Norge med litt over et minutt, og med det var stafetten i praksis avgjort.

- Ja, det er nok rett å si, men jeg tar ikke æren alene. Lagkameratene gjorde også jobben , insisterte stryningen.

Han sier at stafettgull har vært et viktig mål for nordmennene i et helt år.

— Dette er et gull vi har jobbet hardt for. Da er det spesielt kjekt å lykkes. Med dette gullet er sesongen reddet. Nå er denne sesongen en suksess, slo Bø fast.