Skiskyting

Skiskytterkvinnene slo tilbake: – Ville vise at vi kan

8. plassen på stafetten i Kontiolahti var et arbeidsuhell. I dag var de norske skiskytterkvinnene til å kjenne igjen – og øverst på pallen.

  • Jostein Magnussen, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

Karoline Knotten fikk sin revansj etter fadesen i Finland på første etappe og fikk ned alle blinkene uten å bruke ekstraskudd.

– Det var en oppreisning etter forrige helg, fastslår Knotten overfor SVT. Hun fikk ødelagt sitt stafettløp i Kontiolahti etter et fall som gjorde at hun fikk snø i børsa og fikk trøbbel på standplass.
I dag var det Ingrid Landmark Tandrevold som trøblet på den stående skytingen. Etter å ha brukt alle tre ekstraskuddene måtte hun ut i strafferunde. Dermed gikk Norge ut på en 6. plass etter den siste skytingen på 2. etappe.

Økte ledelsen

Tiril Eckhoff satte fart etter andre veksling og la seg i tet med Hanna Öberg. Eckhoff gjorde jobben på liggende og gikk ut først, 4,1 sekunder foran Tyskland. Öberg måtte bruke ekstraskudd for å få ned den siste blinken.

På stående skyting økte Eckhoff ledelsen til Tyskland til nesten 16 sekunder, mens Öberg måtte ut i strafferunde. Dermed var svenskene ute av tetkampen.

Marte Olsbu Røiseland fortsatte der Eckhoff slapp, og økte ledelsen til 45 sekunder etter en perfekt liggende skyting.

SIKRET SEIEREN: Marte Olsbu Røiseland gikk den siste etappen for Norge på stafetten. Dette bildet er fra Kontiolahti sist helg. Foto: Fredrik Sandberg/TT

På stående skyting måtte Røiseland bruke et ekstraskudd, men hun beholdt de 45 sekundene ned til Frankrike.

– Vi var revansjesugne i dag. Vi ville vise at vi kan, at det var et arbeidsuhell den forrige stafetten, sier Eckhoff til SVT.

Frankrike tok 2. plassen foran Sverige.

PS! Kvinnene går jaktstart i morgen med start klokken 11.45.

Les mer om

  1. Vintersport