Skiskyting

Kan være Bjørndalens suksessoppskrift: Ser du endringen?

Ole Einar Bjørndalens staver er nå rette igjen.

Ole Einar Bjørndalen (i det venstre bildet) med den krokete staven han gikk med i hele fjorårssesongen. Bildet er tatt under VM i Kontiolahti i mars. Bildet til høyre er tatt under verdenscupåpningen i Östersund i desember i år. Stavene er nå rette igjen.
  • Kurt B.M. Haugli

Ole Einar Bjørndalen overrasket alle da han dukket opp med krokete staver forrige sesong. Etter mye testing og prøving og samarbeid med den finske stavfabrikanten, bestemte skiskytterlegenden Ole Einar Bjørndalen seg for å skifte ut de linjalrette skistavene alle langrennsløpere alltid har brukt, med den som på folkemunne er blitt kalt krokstaven.

Hele forrige sesong brukte han staven med bøy. En stav som ifølge stavprodusenten Exel ga opp til 17 prosent mer effekt i hvert stavtak.

Denne sesongen er han tilbake til den rette skistaven. Han bruker samme stavprodusent, men nå er det deres nye superlette stav (veier 53 gram) som Bjørndalen bruker.

Ikke slutten for krokstaven

Nå vil Ole Einar Bjørndalen være den siste til å gi linjalrette staver æren for den utrolig sesongåpningen han hadde i Östersund sist uke. Legenden fra Simorstranda har vært med så lenge at han vet at det er summen av alle detaljer som gir suksess.

Han tok sin 95 verdenscupseier onsdag og gikk inn til en 3. plass på sprinten lørdag. Det var hans første seier i verdenscupen siden februar 2012 og han gikk lørdag sprinten med den gule ledertrøya i verdenscupen for første gang siden 2009. — Jeg har ikke gitt opp den staven (krokstaven - red. anm.). Jeg kommer nok til å bruke den i renn senere i vinter, sier Bjørndalen om stavbytte.

Ifølge Morten Aa Djupvik er det snakk om testing, testing og atter testing som ligger bak beslutningen om å droppe den såkalte krokstaven.

HØR VÅR FERSKESTE PODCAST

Selv om den krokete staven ikke er blitt noen superhit blant langrennsløpere i verdenstoppen, så er det en god del løpere på nest beste nivå som sverger til staven som gir et bedre skyv.

Ole Einar Bjørndalen har lenge samarbeidet med ham som er langrenssportens supermann så langt denne vinteren:

Les også

  1. Bjørndalen fikk hjelp av Sundby

  2. Bjørndalen beholder ledertrøyen etter ny pallplass: – Jeg er overrasket

Les mer om

  1. Ole Einar Bjørndalen