Skiskyting

Kopierte storebror

<p>To medlemmer av familien Thingnes Bø kan nå tituleres som verdensmester i skiskyting.</p>

Gullgutter
  • Jarle Mordal
KopierteStorebror

To medlemmer av familien Thingnes Bø kan nå tituleres som verdensmester i skiskyting. Torsdag gikk Johannes en kanonetappe på Norges vinnerlag i Finland.

– En kongeetappe av Johannes , fastslo lagleder Ole Kristian Stoltenberg i skiskytterforbundet etter at 19-åringen fra Stryn sikret seg sitt første VM-gull under det pågående verdensmesterskapet i finske Kontiolahti.

Dermed kopierte han storebror Tarjei som i 2006 ble verdensmester i under VM i USA.

– Jeg gikk ut som nummer fire på 2. etappe, rundt 45 sekunder bak Russland som da ledet. De hadde satt sin bestemann på første etappe. Jeg hadde god flyt på skytinga, og brukte ikke ekstraskudd på liggende, mens det ble ett ekstraskudd på stående. Endelig fikk jeg bevist at jeg ikke er en bajas på standplass , sier Johannes og ler.

Han tenker tilbake til mandagens normalprogram da han pådro seg hele seks tilleggsminutter og gikk glipp av et sikkert VM-gull. Da endte han på 4. plass. Nå fikk han sitt gull på en stafett der de øvrige på laget var Erling Aalvik, Marius Hol og Vetle Sjåstad Christiansen.

Suveren

Norge var helt suveren og vant med 1.23,5 minutts forsprang til Tsjekkia på sølvplass. Russland endte opp med bronse. For Johannes Thingnes Bø gikk Norge opp i teten etter sin glimrende etappe.

– Jeg angrep fra start av og gikk knallhardt ut. Det ble en perfekt jobb , sa 19-åringen fra Markane IL.

Han ser nå fram til dagens sprint og søndagens jaktstart.

– Jeg må ha klaff på skytinga, det er det aller viktigste. I dag var jeg bestemt på standplass, det må jeg forsøke å kopiere på sprinten, sier Johannes som gledet seg stort over å ta gull sammen med sine ett år eldre norske kolleger på laget.

– Jentene våre tok også gull på stafetten, så det ble storeslem. Deilig for oss, og det skaper ei god stemning i hele troppen, sa Johannes på telefonen fra Finland i går ettermiddag.

Det var bra skyteforhold i Kontiolathi torsdag, lite vind og lett snøfall. Norge klarte seg uten strafferunder, mens Russland fikk fem på 2. etappeløperen. Han ledet inn til andre skyting, men kollapset fullstendig og bommet med alle sine åtte skudd i stående. Dermed var det duket for Johannes Thingnes Bø og norsk suksess.

Det er 35 år siden Norge har tatt gull i stafett i et junior-VM.

– Vi har jobbet sammen siden mai i fjor etter at vi fant ut at det forrige stafettgullet i junior-VM kom i 1977. I dag vant vi overlegent. Dette var kjempemessig, sa trener Espen Nordby Andersen til NTB etter at gullet var i boks.

Les også

  1. Norsk stafettjubel i skiskyting