Eckhoff har tjent over millionen i VM

POKLJUKA (VG) Uansett hvordan det går på dagens fellesstart reiser Tiril Eckhoff (30) hjem med overvekt i bagasjen etter fire gull og et sølv i skiskytter-VM.

VM-DRONNINGEN: Tiril Eckhoff (t.v.) har hatt et fantastisk mesterskap. Her feirer hun stafettgullet sammen med Ida Lien, Marte Olsbu Røiseland og Ingrid Landmark Tandrevold.

Vel hjemme får hun en hyggelig overraskelse når hun sjekker bankkontoen sin. Nå om dagen ringer man ikke kontofonen, og det er jo litt leit, for bare i rene premiepenger har Eckhoff gått inn 730.000 kroner i dette verdensmesterskapet.

I tillegg kommer bonuser fra personlige sponsorer som gjør at hun trolig runder millionen i inntekter på sitt opphold her i Pokljuka.

Og fortsatt er det en gullsjanse igjen selv om Eckhoff i VM - vel å merke - aldri har vært i nærheten av edelt metall. 5.-plassen i Östersund 2019 er det nærmeste hun har vært på fem mesterskap på «turboøvelsen» som avslutter VM.

30-åringen var så fornøyd med ikke å ødelegge stafetten da de norske kvinnene sikret seg gullet på lørdagens stafett. Det var hennes fjerde gull på slovensk jord.

– Det synes jeg var deilig. Gull i tre mesterskap på rad er spesielt. Denne gang var det ingen selvfølge. I år var det en seier, fastslår Tiril Eckhoff overfor VG når hun snakker om kvinnenes prestasjon. Og den var det ingenting i veien med.

– Nå får du overlast på flyet hjem?

– Jeg får få meg noen sjampisflasker hjem i tillegg og kan sitte i karantene og «sippe» litt, sier Eckhoff og tenker på at det er mer enn medaljer som deles ut når man hevder seg i et mesterskap.

Det hun tenker på er at hun må i karantene helt frem til skiskytterne pakker kofferten igjen og reiser ut til Nove Mesto hvor neste verdenscup-runde arrangeres. De norske skiskytterne må faktisk reise mens de fortsatt sitter i obligatorisk karantene.

Tirill Eckhoff har allerede bidratt til fire av Norges seks VM-gull og burde få sitte på første klasse på charterflyet som tar de norske heltene direkte hjem fra Ljubljana mandag.

En som ikke har lyktes her i Pokljuka er Marte Olsbu Røiseland. Hun var VM-dronningen i fjor, men står uten individuelle medaljer i dette mesterskapet.

– Mange har snakket om stafett-komplekser, men vi gjør ikke så mye rart. Vi tar gullet i tredje VM på rad og det er kjempemoro, sier Marte Olsbu Røiseland som gjør sitt siste forsøk på å få noe individuelt ut av dette mesterskapet.