Skiskyting

Pallen glapp for Olsbu Røiseland

Marte Olsbu Røiseland (28) havnet på fjerdeplass i lørdagens verdenscuprenn i Sholdier Hollow.

Marte Olsbu Røiseland kom på fjerdeplass i verdenscuprennet i Soldier Hollow lørdag.
  • Henrik Gill

På torsdag tok Marte Olsbu Røiseland tok sin tredje verdenscupseier denne sesongen, som gjorde at frolendingen kunne gå først ut til dagens verdenscuprenn i Soldier Hollow.

Men Olsbu Røiseland klarte ikke å gjenskape suksessen lørdag. Hun ble nummer fire, bak tyske Denise Herrmann og Franziska Hildebrand, samt finske Kaisa Mäkäräinen.

– Tenkte på sammenlagtlisten

– Det ble fire bom for mye, men jeg er fornøyd med at jeg tok spurten foran Kuzmina, sier Olsbu Røiseland til NRK.

28-åringen prøver å forklare hvorfor hun ikke klarte å skyte like godt som da hun skjøt to fulle hus i verdenscuptriumfen på torsdag.

– Det ble en bom, også blåste det litt på andre liggende skyting. Så er det slurv som gjør at jeg bommet på første stående, men heldigvis klarer jeg å ta meg sammen på siste stående, sier Olsbu Røiseland, som påpeker viktigheten av å sikre fjerdeplassen.

– Jeg tenkte på sammenlagtlisten, en plass opp hjelper veldig mye. Jeg får ta fjerdeplassen i dag, selv om det hadde smakt godt med en pallplass, sier hun videre til NRK.

  • Lest denne? Alpindronningen ble historisk. Så overrasket hun med en rørende gest.

Med Kaisa Mäkäräinen slepende etter kom Olsbu Røiseland først inn til første skyting, men 28-åringen klarte ikke å skyte fullt hus.

Med en bom havnet Olsbu Røiseland helt nede på femteplass, 35 sekunder bak ledende Franziska Hildebrand. Det ga et vanskelig utgangspunkt for Norges håp i Soldier Hollow.

Med to nye bom på andre liggende skyting ble vondt til verre for sørlendingen, som gikk ut som nummer åtte etter andre skyting.

Stående skyting er Olsbu Røisingens spesialitet, noe som kom tydelig frem i avslutningen på lørdagens verdenscuprenn.

Fotofinish

28-åringen skjøt en veldig rask serie, men bommet på det siste skuddet på tredje skyting. På den siste skytingen kom endelig den perfekte serien, og Olsbu Røiseland kunne gå ut som nummer fem den siste runden.

På oppløpet viste 28-åringen fra Norge at hun fortsatt hadde sprut i beina. Hun tok igjen Anastasia Kuzmina og spurtslo slovaken på oppløpet. Fotofinishen viste at frolendingen var like foran, og havnet dermed på fjerdeplass

Denise Herrmann kom på førsteplass, mens Franziska Hildebrand ble nummer to. Finske Kaisa Mäkäräinen ble nummer tre.

Ingrid Landmark Tandrevold havnet på 19. plass, mens Synnøve Solemdal kom på 30. plass. Tiril Eckhoff hadde en skuffende dag i skisporet, og på 42. plass.

Saken oppdateres!

Les mer om

  1. Marte Olsbu Røiseland
  2. Skiskyting