Skiskyting

Frykter storebroren må stå over enda en verdenscuphelg

Johannes Thingnes Bø savner storebror Tarjei veldig.

Plukket plasser: Johannes Thingnes Bø gikk raskest av alle i sporet på jaktstarten. Utenfor løypa savner han selskap av sin storebror Tarjei i verdenscupsirkuset.
  • Petter Rasmus

Östersund: Storebrorens sykdom er et stort skår i gleden over den gode starten på verdenscupsesongen i Östersund for Johannes Thingnes Bø. Siden før starten på sesongoppkjøringens siste høydesamling i slutten av oktober har Tarjei Bø vært ute.

Les også

Thingnes Bø tatt av vinden: - Det var fælt å stå der

Håper han er med før jul

Nå frykter Johannes at Tarjei heller ikke blir friskmeldt til neste helgs renn i Slovenia.

- Det er skikkelig kjedelig, og jeg savner han veldig. Jeg kjenner godt at det er ganske lenge siden Tarjei har vært med oss, og det er på tide at han kommer tilbake igjen. Men jeg tror ikke Tarjei kommer tilbake til Pokljuka. Vi får håpe at han rekker den helgen siste før jul, sier Johannes Thingnes Bø.

Det betyr i så fall at storebror Tarjei får sin verdenscupdebut denne sesongen i tsjekkiske Nove Mesto 15. til 18. desember.

Les også

Hegle Svendsen: - Ikke alle kan gjøre som Lund Svindal

Ekstra ekspert

Brorens sykdomsproblemer betyr samtidig at Johannes Thingnes Bø har en ekstra «sofaekspert» hjemme.

- Jada, Tarjei følger med. Jeg snakket så vidt med ham etter løpet på torsdag. Tarjei synes at jeg gjorde et bra løp, men han mente det så ut som jeg hadde en god del mer å gå på i sporet. Det er gode tilbakemeldinger å få.

Tarjei Bø har slitt med sykdom, og må følge broren Johannes Thingnes Bø fra sofaen.
Les også

Fourcade rotet bort seieren

- Har han rett?

- Ja, jeg tror det. Jeg mangler ikke så mye, men jeg har nok fortsatt litt å gå på, sier Thingnes Bø.

Plukket plasser

Etter en litt trist dag på sprinten, var lillebror Bø tilbake i godt slag på søndagens jaktstart. Med raskeste tid i løypa, gikk han seg opp tjue plasser til en 10. plass.

– Jeg går det jeg har, og går egentlig aldri tom for krefter. Det var bare å plukke plasser hele veien. Jeg prøvde også å skyte raskere enn i går. Jeg reiser fra Östersund med en god følelse, sier han.

Les mer om

  1. Johannes Thingnes Bø
  2. Tarjei Bø
  3. Slovenia