Skiskyting

Eckhoff etter jaktstarten: - Kan ikke sutre over 18. plass

Tiril Eckhoff gikk seg opp en plass på jaktstarten.

Det ble en ny skuffende plassering for Tiril Eckhoff.
  • Kurt B.M. Haugli

KONTIOLAHTI: Sprinten i kuling og snøbyger lørdag la grunnlaget for en relativt middels norsk innsats på den påfølgende jaktstarten søndag. Nok en gang var det Tiril Eckhoff som skulle gjøre det. Men hennes utgangspunkt, 1,42 etter vinner Marie Dorin Habert og en 19. plass var gjorde det hele håpløst.

Hun skjøt fire strafferunder og gikk seg opp en plass.

— Dette er mitt første VM og jeg kan ikke sutre over en 18. plass, mente hun etter løpet.

Prestasjon som forventet

Trener for jentene, Stian Eckhoff, evnet å se det som var bra.

— Tiril har fire runder, Marte har tre runder og Elise har tre runder. Det er omtrent der vi bruker å ligge. Det utgangspunktet vi fikk etter løpet lørdag kveld får vi ikke gjort noe med. Vi var uheldige med at Tiril startet så tidlig og fikk dårligere forhold. Men det er slike ting vi ikke får gjort noe med, sa Stian Eckhoff etter løpet.

Nå er det to hviledager i Kontiolahti før jentene skal ut å gå 15 kilometeren onsdag.

Trener Eclkhoff skal nå hjem til den norsk leiren hvor han skal fundere på hvem han skal bruke i de siste løpene. Synnøve Solemdal er med til Kontiolahti, men har ikke gått noen av de tre løpene som nå er avviklet.

Elise Ringen ble Norges nest beste i går med en 38. plass. Marte Olsbu gikk inn til en 42. plass, men hadde gått en strafferunde for lite og fikk tillegg i tiden. Fanny Welle-Strand Horn presterte så dårlig på sprinten at hun ikke fikk gå jaktstarten.

Les også

  1. Svendsen om Bronse-Bøs «brutale» periode: - Som å bli forlatt ved alteret

  2. Bronsegutten Tarjei Bø: - Et kjempeløp fra A til Å

  3. Fransk VM-gull igjen, de norske skuffet