Skiskyting

Hegle Svendsens bryllup må vente til etter OL i 2018

Nyforlovet og feberfri er Emil Hegle Svendsen klar for sesongens travleste måned.

Sikker: Bitte lille julaften fridde Emil Hegle Svendsen til sin Samantha. Men bryllupet må vente.
  • Petter Rasmus

– Jeg fortalte det ikke til noen før jeg fridde. Men når man er sikker, så er man sikker. Da var det bare å kline til, sier Emil Hegle Svendsen om julens frieri til samboer og tv-kjendis Samantha Skogrand.

Et frieri han omtaler som «en spontan greie hjemme i stua».

Les også

Emil Hegle Svendsen fridde til TV-kjæresten

Etter Peyong Chang

Nå avslører Hegle Svendsen til adressa.no at OL i Pyeong Chang forpurrer planen om å følge det tradisjonelle mønsteret med å gifte seg innen et år etter forlovelsen.

– Det blir nok ikke bryllup før i 2018. Jeg må bli ferdig med OL og få det stresset ute av verden, sier han.

Vraket Granåsen

Det siste som skjedde før juleferien i Trondheim, var at Hegle Svendsen måtte reise hjem fra Nove Mesto med sykdom. 31-åringen gikk på en real vaksine-blemme.

Les også

Bjørnebye har jaktet ny RBK-midtstopper fra hytta på Trysil

– Planen var at jeg skulle ta influensavaksine da jeg kom hjem fra Tsjekkia, men det rakk jeg altså ikke. Jeg mistet vel fire-fem dager med trening, sier han.

– Men etter at jeg ble frisk igjen, fikk jeg trent bra i hele jula, sier han.

Granåsen var ikke stedet skiskytteren luftet ut juleribba. I stedet kjørte han noen ekstra mil nordover.

– Det er så mye folk i Granåsen, og ikke så lange løyper. Jeg trente på Selbuskogen. En gammel kjenning – Ole Johan Øyasæther – er blant ildsjelene der oppe, og de ordner treningsforhold for meg. Det er litt lengre å kjøre, men treningsforholdene er bedre, skryter Svendsen.

Les også

Nå er Rosenborg-vinteren spikret: Dette blir motstanderne

Gira på suksess

Før sykdommen viste Hegle Svendsen form med tredjeplassen på sprinten i Nove Mesto. Tross sykdommen, har han ambisjoner foran en travel konkurransemåned.

– Jeg tror jeg kan være med å kjempe allerede nå. Følelsen i kroppen er veldig bra, men det er jo ikke sikkert at følelsen er i samsvar med slik det faktisk blir i konkurranse. Verdenscuprundene i januar – i Oberhof, Ruhpolding og Anterselva – henger veldig høyt. Jeg er veldig gira på å få til noe skikkelig bra de tre neste ukene, og satser på at sesongens første seier kommer så fort som mulig, sier han.

Les mer om

  1. Influensa
  2. Emil Hegle Svendsen
  3. Trening
  4. Tsjekkia
  5. OL
  6. Kjendis
  7. Bryllup