Skiskyting

Norsk jubel etter sterk opphenting

Norge kom skeivt ut, men en kjemperunde fra Ingrid Landmark Tandrevold bidro til seier på skiskytterstafetten i Nove Mesto lørdag.

Tiril Eckhoff og Norge vant igjen.
  • NTB

Tandrevolds flotte 3. etappe ga Tiril Eckhoff muligheten til å gå inn til stafettseier for Norge.

Eckhoff sparte krefter i starten på etappen, og de kom godt med da hun gikk ut på sisterunden med snaue fem sekunder ned til Frankrike.

Med feilfri stående skyting og masse krefter i banken var det aldri tvil, og Eckhoff kunne gå inn til norsk jubel foran tomme tribuner.

– Det var utrolig morsomt. Kanskje enda morsommere i dag når vi stilte med et lag vi ikke pleier, og kanskje ikke var favoritter, sa Tandrevold til NRK.

Selv uten VM-dronningen Marte Olsbu Røiseland klarte Norge å ta nok en seier på stafett. Det gjør at Norge har vunnet alle stafettene denne sesongen.

Frankrike gikk inn til 2.-plass, mens Tyskland sikret den siste plassen på pallen.

Les også

Eckhoff overrasket etter superløp: – Hun er nok bitter

Ingrid Landmark Tandrevold gikk en fantastisk etappe på stafetten Norge vant. Her fra VM i Anterselva.

Unngikk strafferunde

Norge fikk en dårlig start på stafetten etter at første kvinne ut, Karoline Knotten, måtte tåle tre bom på første skyting. Hun unngikk strafferunde med et nødskrik, men måtte veksle med Ida Lien på en sjuendeplass, drøye 30 sekunder bak ledende Italia.

Lien derimot, var feilfri på sin første skyting. 22-åringen fra Simostranda var nesten like treffsikker som skiskytterlegenden Ole Einar Bjørndalen fra samme klubb, men etter ni av ni blinker ned, skar det seg på aller siste blink.

Bom på siste skudd og på første ekstraskudd gjorde at Lien vekslet med Tandrevold 30 sekunder bak lederen, som nå var Ukraina.

Les også

Røiseland og Bø med heftig VM-inntekt

Knallrunde

Tandrevold gikk knallgodt i sporet og med bare ett ekstraskudd på første skyting hadde hun los på lagene i front da hun gikk inn til stående skyting. Lagene foran bommet flere ganger, men Fossum-jenta skjøt fullt hus og gikk ut i tet.

Da var det opp til Tiril Eckhoff å sikre seieren for Norge, idet hun gikk ut sammen med Ukraina og Frankrike i tet, med Russland og Tyskland jaktende bak.

Etter en treg førsterunde ble det en bom på liggende skyting, men på siste og avgjørende skyting var Norge, Ukraina og Frankrike samlet.

Der skjøt Eckhoff feilfritt, mens de andre lagene gikk på bom. Frankrike var ikke langt bak etter skytingen, men det var tidlig klart at Eckhoff var sterkest og kunne gå inn til seier.

Les mer om

  1. Skiskyting
  2. Tiril Eckhoff
  3. Ingrid Landmark Tandrevold